Print deze pagina

YOKOGAWA BRENGT CENTUM VP R6.06 UIT

11/08/2018

Yokogawa maakt bekend dat het nieuwe functies heeft toegevoegd aan het CENTUM TM VP geïntegreerde productiebesturingssysteem en deze zal uitbrengen onder de naam CENTUM VP R6.06.

CENTUM VP is het kernproduct van het OpreXTM-assortiment met oplossingen voor controle- en veiligheidssystemen.

De verbeteringen aan CENTUM VP R6.06 omvatten de toevoeging van ondersteuning voor Windows Server 2016, een aanpassing waarmee FCS-programma's kunnen worden geüpgraded met minimale onderbreking van de werking, en de toevoeging van een functie aan de geïntegreerde engineeringomgeving van Automation Design Suite (AD Suite) die kleine aanpassingen in de toepassingssoftware mogelijk maakt tijdens het bijwonen van inspecties. (Dit is een aanvulling op de bulkbewerkingsfunctie die al geïntegreerd is in AD Suite.) Dit verbetert de engineering-efficiëntie en helpt klanten hun productiviteit te verbeteren.

Achtergrond van de ontwikkeling

CENTUM VP biedt een optimale bedrijfs-, bewakings- en engineeringomgeving voor de complete levenscyclus van de installatie, van het initiële ontwerp, de engineering en de installatie van systemen en apparatuur tot de opstart, het onderhoud, de renovatie, de aanpassing en het einde van de levensduur. Yokogawa is dit systeem blijven verbeteren om optimale prestaties te garanderen. Volledige compatibiliteit met eerdere versies is gegarandeerd. Zo hebben gebruikers altijd de mogelijkheid om hun systeem bij te werken om de nieuwste technologieën volledig te benutten.

Hoewel FCS-software meestal wordt geüpgraded wanneer installaties periodiek worden stilgelegd voor grootschalig shutdown-onderhoud (SDM), hebben sommige van onze klanten aangegeven dat ze graag willen kiezen wanneer ze deze upgrades uitvoeren. Daarom is een functie toegevoegd waarmee deze upgrades kunnen worden uitgevoerd terwijl het field control station (FCS) actief is. De functionaliteit van de AD Suite-engineeringtool is ook verbeterd. In combinatie met het virtualisatieplatform van het besturingssysteem dat vorig jaar werd uitgebracht, helpt dit om het systeemonderhoud te verbeteren en het risico op projectvertragingen te verkleinen.

Verbeteringen

1. Updaten van software terwijl het FCS actief is 

Werk dat normaal gesproken enkele jaren zou moeten wachten tot de SDM-periode kan nu worden uitgevoerd op een door de klant gekozen tijdstip. Dit is mogelijk dankzij aanpassingen aan de CENTUM VP-software die een soepelere omschakeling mogelijk maken tussen de dubbel redundante CPU-modules aan besturingszijde en stand-byzijde. Dit verbetert de uptime en stelt gebruikers in staat vrij te kiezen wanneer upgrades moeten worden geïnstalleerd. Daarnaast heeft Yokogawa zijn ondersteuningsorganisatie uitgebreid om ervoor te zorgen dat zijn klanten alle noodzakelijke technische ondersteuning krijgen bij hun systeemonderhoudsactiviteiten. Met deze nieuwe versie van CENTUM VP wordt downtime voorkomen, de productiviteit verhoogd en kunnen gebruikers profiteren van de nieuwste besturingstechnologieën. 

2. Mogelijkheid om snel kleine aanpassingen aan toepassingssoftware uit te voeren

De geïntegreerde engineeringomgeving van AD Suite, oorspronkelijk door Yokogawa ontwikkeld voor gebruik met CENTUM VP R6.01, verbetert de engineeringefficiëntie aanzienlijk gedurende de complete levenscyclus van de installatie. Voor deze nieuwste versie van CENTUM VP zijn wijzigingen aangebracht in AD Suite die gebruikers de mogelijkheid bieden om snel en eenvoudig wijzigingen in de logica van toepassingsbeheer en alarmattributen aan te brengen. Dergelijke wijzigingen aan systeemsoftware kunnen onmiddellijk worden uitgevoerd door te klikken op een pictogram op het bewerkerscherm. Deze functie verkort de tijd die nodig is om dergelijke wijzigingen aan te brengen aanzienlijk, en gebruikers kunnen kiezen of ze de wijzigingen afzonderlijk of in batch willen toepassen.

3. Compatibel met het nieuwste serverbesturingssysteem

CENTUM VP R6.06 is compatibel met Windows Server 2016, dat de nieuwste beveiligingsfuncties biedt.

Belangrijke doelmarkten

Olie en gas, petrochemicaliën, chemicaliën, elektriciteit, pulp en papier, geneesmiddelen, voedsel, ijzer en staal, watervoorziening en afvalwaterbehandeling, non-ferrometalen, metaal, cement, enz.

www.yokogawa.com