DEMATIC EN LINDE TONEN INNOVATIE

01/08/2018

Tijdens World of Material Handling hebben de KION Groep-bedrijven Dematic en Linde Material Handling gecombineerde automatiseringssystemen gedemonstreerd, inclusief toepassingen die nog in ontwikkeling zijn. 

World of Material Handling lokte 7.500 bezoekers naar de 13.000 m² grote expohal Maimarkt in Mannheim. Vijfhonderd bezoekers bezochten ook het nabijgelegen innovatiecenter van Dematic in Heusenstamm.

‘De World of Material Handling-vakbeurs was een groot succes’, zegt Dematics marketingdirecteur Jessica Heinz. ‘Naast de twee – volgens bezoekers indrukwekkende – demo’s op onze stand konden we er al een voorsmaakje geven van de logistieke oplossingen die we ontwikkelen met materiaaltransportspecialist Linde. Ook toonden we er onze Dematic Maestro-toepassing, waarmee we virtuele magazijnen kunnen bouwen, processen van klanten simuleren en onze Dematic iQ magazijnsoftware demonstreren. We hebben op World of Material Handling heel wat potentiële projecten tot leven gebracht.’

Demo’s van pickingsystemen Dematic PutWall en AutoStore

Op de beursstand van Dematic werden twee demo’s getoond van geautomatiseerde pickingsystemen van Dematic. AutoStore is een geautomatiseerd item-pickingsysteem voor magazijnen zonder gangen of rekken.  Het werkt met gestapelde bakken en robots die goederen afzonderlijk en met verschillende snelheden kunnen ophalen. De intralogistiekspecialist bewees met gummibeertjes dat AutoStore zelfs erg compacte items kan ‘picken’. Het pickingsysteem Putwall is dan weer een soort doorgeefluik in magazijnen. Dematic demonstreerde hoe intralogistiekverantwoordelijken met het systeem orders met unieke items kunnen picken en verwerken.

Exclusief bezoek aan Dematics Imagination and Tech Center

Ter gelegenheid van de beurs verwelkomde Dematic ook ruim 500 bezoekers in zijn interactieve Imagination and Tech Center in het nabijgelegen Heusenstamm. Dematic toonde er zowel virtuele 3D-magazijnconfiguraties als volwaardige magazijnoplossingen.

 

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logoledenAM226