INTERALU KLIMAATPLAFONDS VIERT 45 JAAR

08/09/2016

Interalu, producent van klimaatplafonds, blaast 45 kaarsjes uit.

Het bedrijf werd in 1971 opgericht door Ludo Schrauwen en produceerde toen in Antwerpen alle metalen plafonds voor de Belgische markt. In 1994 namen zonen Anthony en Stephan de leiding van het familiebedrijf over. ‘Bovendien begonnen wij met de ontwikkeling van klimaatplafonds’, zegt Anthony Schrauwen, algemeen directeur. ‘Comfort was ons belangrijkste uitgangspunt. Het comfort van een ruimte hangt af van drie belangrijke factoren: de temperatuur, de luchtvochtigheid en de akoestiek.’

Flexibiliteit en budget

Het eerste Interalu-klimaatplafond, Easy-KlimaPlus, werd in 1996 op de markt gebracht. Naast het comfort werd rekening gehouden met de flexibiliteit. ‘Interalu biedt oplossingen voor elk type gebouw: rond, vierkant en alles daartussen. Elk plafond wordt bij ons op maat gemaakt en past zich aan aan het gebouw. En, last but not least, is ook het budget een belangrijke parameter, zowel bij aankoop als het onderhoud nadien,’ aldus Anthony Schrauwen.

Een klimaatplafond is een zeer technisch product, daarom kiest Interalu ervoor om projecten van a tot z te begeleiden. In de loop der jaren hebben ze goede relaties opgebouwd met architecten, studiebureaus en bouwheren.

Ecologisch en energiezuinig

De markt verandert voortdurend. Duurzaamheid, passieve en CO2-neutrale gebouwen zijn ook voor Interalu elementen om rekening mee te houden. Om daaraan tegemoet te komen, lanceerden ze in 2011 de zogenaamde SAPPceiling® (SAPP staat voor Smart Acoustic Passive Power). Dit klimaatplafond heeft open voegen waardoor het mogelijk is om de massa van het gebouw via nachtkoeling te integreren in het energieconcept.

Twee jaar geleden ging het bedrijf nog een stapje verder en zag de SAPPceiling®Hybrid het levenslicht. De SAPP®ceilingHybrid onderscheidt zich van andere klimaatplafonds doordat het plafond zelf nachtkoeling realiseert. In een installatie met free chilling ontlaadt de SAPP®ceilingHybrid ’s nachts ecologisch en intensief de betonmassa. Overdag wordt de ruimte dan zo energiezuinig mogelijk gekoeld. Door de samenwerking van het plafond met de betonmassa, is er gemiddeld 10 W/m² minder vermogen nodig om de ruimte te koelen. En dat is zeer gunstig voor de EPC-normering. Minder gevraagd vermogen betekent ook een kleinere koelproductie-installatie (+/- 30%). Een grote bijkomende besparing in ruimte en in euro’s.

Antwerpse productie

‘We produceren al onze plafonds in Antwerpen. Staalband kopen we zo dicht mogelijk bij huis in en door middel van rolvorming maken we de verschillende soorten plafondpanelen. We hebben een jaarlijkse productie van >500.000m². Juist doordat we ook zelf produceren zijn we zeer flexibel en kunnen we sneller inspelen op vragen van onze klanten en van de markt in het algemeen.’

Kantoorgebouwen, zowel nieuwbouw als renovatieprojecten, zijn de grootste afnemers van de klimaatplafonds van Interalu. Maar ook ziekenhuizen en scholen kennen inmiddels de voordelen van een gezond binnenklimaat.  

www.interalu.eu

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022