EGEMIN PLAATST AUTOMATISCH BARCODESTATION

03/08/2016

Alles onder één dak: met dit doel bouwde de Zwitserse logistiek dienstverlener Schöni AG in de afgelopen twee jaar een nieuw hoofdkantoor in Rothrist, kanton Aargau.

Het bedrijf voegde twee vestigingen samen en bouwde op een perceel van 68.000 m² een nieuw administratief gebouw en een nieuwe distributiehub.

De bijpassende conveyortechnologie voor de 10.800 m² logistieke ruimte levert Egemin Automation. Het performante vloerkettingbaansysteem E'tow (Egemin Towing System) maakt een hoge transportcapaciteit en veilige procesafwikkeling in de distributiehub mogelijk en zorgt er zo voor dat Schöni de toenemende transportvolumes succesvol beheerst. De logistieke dienstverlener profiteert van het gestructureerde verloop in de verzendingshal zonder geluidshinder.

In de distributiehal worden dagelijks tot 1.500 ton goederen onder vorm van stukgoederen, gekoelde artikelen evenals bulkmateriaal aangeleverd. Schöni bezorgt die goederen ten laatste de volgende dag bij klanten in gans Europa. Hoge eisen, die een vlotte doorstroming van goederen vragen. Daarom rust Egemin Automation de nieuwe hal uit met twee E'tow-installaties, elk 260 m lang. Het automatisch transportsysteem werkt op basis van een aangedreven ketting, die volledig geïntegreerd is in de vloer.

Op de beide afzonderlijke omlopen – een voor het nationaal en een voor het internationaal transport – worden per uur 337 handpallettrucks verwerkt. Deze brengen de pallets automatisch naar de gewenste bufferopslagplaats. De installatie krijgt bijkomend twee transfersystemen. Die moeten het mogelijk maken om beide omlopen met elkaar te verbinden wanneer nodig en zo de transporttrajecten korter te maken. Dankzij de transfers kunnen de pallettrucks automatisch tussen de omlopen overgeplaatst worden om de best mogelijke route te volgen.

'Met de E’tow-installatie verhogen wij niet alleen de doorvoer van de zendingen, maar ook het aantal transporten. Tegelijk streven we naar een kostenbesparing van ongeveer 30 procent op onze logistiek. Onze medewerkers moeten tot heden meerdere kilometers per dag afleggen om de goederen naar hun juiste bestemming in de hal te brengen – voortaan zullen het nog maar een paar honderd meter zijn. Met het nieuwe systeem ontlasten we duidelijk onze werknemers', aldus Daniel Schöni, eigenaar van Schöni Transport AG.  

Egemin introduceert bij Schöni hun eerste automatisch barcodestation. Deze leest de op alle palletzijden aangebrachte barcode in een hoogte tussen 0,5 meter en 1,80 meter, en op de bovenzijde van de pallet tot 0,5 meter. Egemins automatische meet- en weegeenheid E'arl (Egemin Acquisition & Registration of Load characteristics) registreert alle ladingsgegevens zoals volume en gewicht. Hierdoor kan Schöni waterdichte facturatie garanderen en vrachtwagens heel efficiënt beladen, rekening houdend met het maximaal toegestane gewicht.

De installatie wordt aangestuurd met Egemins standaardsoftwarecomponenten voor E'tow. Hier lopen alle proces- en systeemgegevens gestroomlijnd. De software controleert de individuele productdragers, zoals handpallettrucks, zodat de transportroutes vlot getraceerd en gecontroleerd kunnen worden. Het vloerkettingbaansysteem is bovendien zeer robuust en vraagt weinig onderhoud. Op regelmatige afstand zijn clean-out boxen geïntegreerd die tijdens de werking van het systeem het vuil van de ketting opvangen. Resultaat: weinig onderhoud en slijtage dat lager ligt dan 0,2 procent per jaar.

'Schöni kan de vloerkettingbaan individueel samenstellen volgens hun behoeftes en het systeem met andere productdragers uitbreiden. Door de verminderde inzet van heftrucks in de hub zakt bovendien het geluidsniveau en het potentiële veiligheidsrisico voor de medewerkers', reageert Stephan Vennemann, bedrijfsleider van Egemin Automation in Duitsland.

www.egemin.be

 

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022