linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

ZEVENDE CHARTER DUURZAAM ONDERNEMEN VOOR TVH

30/06/2016

TVH kreeg voor de zevende keer op rij het West-Vlaams Charter voor Duurzaam Ondernemen.

TVH scoort vooral sterk op het ‘People’ luik binnen ‘People, Planet, Profit’.

Het auditteam merkte op dat TVH zijn werknemers heel wat mogelijkheden biedt qua opleidingen, doorgroei en re-integratie na ziekte of ongeval. Daarnaast besteedt de firma ook veel aandacht aan mobiliteit, maar het was vooral het ‘Nudge’-verhaal dat bij de audit goed onthaald werd.

‘Nudge’ is het welzijns- en gezondheidsprogramma dat TVH begin 2015 opstelde. In dat programma draait alles rond gezondheid, vitaliteit, beweging en een goede work-life balance.
Naast het ‘People’-aspect kwamen ook andere positieve punten aan bod zoals de goede opvolging van de KPI’s van energie en water, het overleg met de buren over de bouw van een nieuwe parking en een nieuw gebouw en de aanpak en opvolging van de energie-audit naar boven.

Het juryrapport bevat geen tekortkomingen of knelpunten. Wel kreeg TVH enkele aandachtspunten mee zoals de aanpak van psychosociale risico’s, het opnemen van cijfers over duurzaam ondernemen in de interne communicatie en een goede opvolging van het EBP-cijfer van de kantoren in één van de logistieke gebouwen.

‘De jury was zeer lovend over het enthousiasme van alle betrokken medewerkers. Dit certificaat is dan ook een mooie beloning voor alle TVH-medewerkers, want iedereen heeft hiertoe bijgedragen’, aldus Frederik Hanssens, Safety, Health & Environment Manager bij TVH.

Op de foto van links naar rechts: Philippe Tavernier, Algemeen Coördinator duurzame economie POM West-Vlaanderen, Frederik Hanssens, Safety, Health & Environment Manager bij TVH , Bart Tommelein, Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie, Isabel Vanhalst, Safety, Health & Environment Advisor bij TVH en Dirk Reynaert,  lead auditor bij Bureau Veritas Certification Belgium nv.

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

leden2021