linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

SCHNEIDER ELECTRIC LANCEERT mySCHNEIDER APP

14/06/2016

Schneider Electric wil elektriciens, bordenbouwers, OEM's, enz. de mogelijkheid geven om hun productiviteit te verhogen en lanceert daarom de mySchneider app.

De app is een gratis customer care tool voor smart apparaten.

De mySchneider app is beschikbaar als een gratis download voor iOS® en Android™ apparaten en biedt tools voor productiviteitsverbetering op drie vlakken: Services op maat, 24/7 Selfservice en Connect to Schneider Electric. Elk onderdeel biedt een aantal essentiële functies.

Services op maat: uw app, uw keuze

Services op maat houdt in dat de gebruiker zelf de informatie en de opties kan kiezen die het best aangepast zijn aan zijn specifieke behoeften. Een registratie als gebruiker van de mySchneider app geeft u toegang tot aanvullende mogelijkheden, zoals realtime berichten, volgen van een bestelling, en prijs en beschikbaarheid van producten (voor MySE gebruikers).

24/7 Selfservice: u beslist zelf: wat en wanneer

Hulp is altijd beschikbaar met deze 24/7 selfservice opties, met onder meer de mogelijkheid om producten te zoeken op basis van de naam of het referentienummer, om productinformatie te krijgen door QR-codes te scannen of om technische documenten op te vragen. Een functie met automatische aanvulling versnelt de opzoeking door proactief een lijst met suggesties voor te stellen. De gebruikers vinden antwoorden via FAQ's en krijgen toegang tot informatie over de Green Premium eco-label.

Connect to Schneider Electric: u hebt vragen, u krijgt antwoorden

Gebruikers van de mySchneider app kunnen hulp voor producten en technische informatie vragen via een live, één-klik verbinding met lokale experts. Als snelheid minder belangrijk is, kunnen ze ook zaken of vragen voorleggen via een gemakkelijke in-app form.

In 2015 heeft Schneider Electric zijn eerste customer care app voorgesteld. Deze app biedt 24/7 selfservice en toegang met één klik tot live lokale experts. Al snel werd de app over de hele wereld een succes bij vaklui in de elektriciteitssector. Dankzij de enorme populariteit van deze app kreeg Schneider Electric zeer veel commentaar en feedback van klanten die het bedrijf gebruikt heeft om nieuwe kenmerken en functies te voorzien.

 'We willen onze klanten een krachtige en volledig aanpasbare tool geven om ze te helpen in elk onderdeel van hun job', verduidelijkt Berhanou Gebre, Vice President van Customer Care Excellence.

'Alle informatie die ze nodig hebben, van technische specificaties tot beschikbaarheid, kunnen ze meteen zien op hun smart apparaat. We willen dat ze hun werk zo vlot mogelijk kunnen uitvoeren en deze app kan een bijzonder nuttige tool zijn.'

Naast de nieuwe functies zijn nog meer upgrades gepland. De app is momenteel beschikbaar in 21 talen waarbij telkens de volledige reeks van functies beschikbaar is.

Voor meer informatie over de mySchneider app kunt u terecht op www.schneider-electric.com/myschneider-app

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

leden2021