linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

SMC TRAINING WINT IDA 2015 ONDERSCHEIDING

07/01/2016

SMC International Training heeft tijdens DIDAC India 2015 een onderscheiding ontvangen voor haar Energy Saving Trainer ENS-200. Het trainingssysteem werd geprezen met de titel ‘inventief onderwijsproduct.’

Ruim 9.000 bezoekers uit 23 landen bezochten deze onderwijsbeurs, de grootste internationale expositie voor onderwijsproducten en -oplossingen in Azië. De Energy Saving Trainer op de SMC-stand trok veel aandacht.

De ENS-200 omvat een serie applicaties (vacuüm, aandrijven en blazen)waarbij de cursist inzicht krijgt in de methode om energiebesparing in persluchtinstallaties toe te passen, te begrijpen en te implementeren. De ENS-200 leert de cursist hoe hij eventueel overmatig energieverbruik kan signaleren en stelt acties voor om dit te voorkomen. Cursisten analyseren verschillende scenario’s op basis van een aantal begeleide activiteiten. Ieder experiment laat zien hoeveel er is bespaard, zowel in percentage als in de gekozen valuta.

Gemiddeld bedragen de energiekosten van perslucht ongeveer 10 tot 20 procent van de totale industriële productiekosten. SMC heeft berekend dat het mogelijk moet zijn om tot 40 procent te besparen op de energie die wordt gebruikt om perslucht te produceren.

SMC is wereldwijd de grootste leverancier van pneumatische componenten voor de automatisering van productieprocessen. Met 12.000 basisproducten en meer dan 700.000 varianten kan SMC een veelvoud van industriële automatiseringsoplossingen realiseren in iedere geautomatiseerde sector.

SMC Corporation is gevestigd in Tokyo, Japan. Het concern heeft wereldwijd 400 verkoopkantoren in 82 landen, productievestigingen op 33 belangrijke locaties en een verkoopgroep van 4.800 engineers. Daarnaast beschikt SMC over 1.400 R&D engineers in Japan, China, Verenigde Staten en Europa die zich richten op productontwikkeling en productaanpassingen voor uiteenlopende applicaties.

www.smcpneumatics.be

www.smcpneumatics.nl

www.didacindia.com

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledenwebsite