linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

JOERG THEIS DIRECTEUR B&R

28/03/2021

ABB benoemt Jörg Theis tot directeur van B&R.

ABB heeft Jörg Theis benoemd tot directeur van de divisie Machine Automation (B&R) van ABB met ingang van 1 april 2021. Hij volgt Clemens Sager op, welke de divisie sinds 1 januari 2021 ad interim leidde.

Jörg Theis heeft 23 jaar ervaring binnen ABB. Hij heeft diepgaande kennis van proces- en fabrieksautomatisering in onder meer de consumentengoederen, de farmacie, de voedingsmiddelenindustrie, hybride industrieën en de auto-industrie, met een focus op de ontwikkeling van digitale diensten. Hij heeft in Europa en Azië gewerkt en gewoond en gaf recentelijk leiding aan de divisie ABB Process Automation for Energy Industries, gevestigd in Singapore, Azië. Hij gaat van Singapore naar het hoofdkantoor van B&R in Eggelsberg, Oostenrijk verhuizen.

'Jörg heeft een indrukwekkende mondiale ervaring in automatisering en digitale diensten en een sterke ondernemersmentaliteit', zegt Sami Atiya, directeur van ABB Robotics & Discrete Automation. 'Met zijn diepgaande branchekennis en bewezen staat van dienst op het gebied van strategische bedrijfsontwikkeling, is hij de ideale leider om de winstgevende groei van B&R uit te breiden, de succesvolle klant- en innovatiefocus van B&R voort te zetten en tegelijkertijd onze geografische en portfolio-uitbreiding te bevorderen.'

'Ik ben vereerd dat ik de kans krijg om de divisie Machine Automation van ABB te leiden en om samen met ons managementteam verder te bouwen aan de klantgerichte cultuur en het sterke erfgoed van B&R op het gebied van innovatie. Ik kijk ernaar uit om samen met het team het volgende hoofdstuk van ons succesverhaal te schrijven', aldus Jörg Theis.

Theis heeft een diploma in chemische technologie behaald aan de FH Aken, Duitsland. Hij is Duits staatsburger, getrouwd en heeft twee kinderen.

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

leden2021