linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

FORD TOONT 100 PROCENT ELEKTRISCHE TRUCK

29/09/2022

Ford Trucks onthulde zopas zijn eerste gloednieuwe 100 procent elektrische truck tijdens de IAA Transportation 2022 in Hannover.

Hiermee zet het merk een flinke stap voorwaarts naar een duurzame toekomst voor zware commerciële voertuigen.

Tegen 2030 zal maar liefst 50 procent van alle verkochte Ford-trucks in Europa volledig emissievrij rijden.

Met zijn Generation F-beweging biedt Ford Trucks technologieën aan die uiteenlopende behoeften dekken, van emissievrije tot autonome voertuigen. 

Dankzij de innovatieve nieuw ontwikkelde functies en technologieën van de nieuwe generatie wil Ford Trucks zijn positie verzekeren op het vlak van productie, design, productontwikkeling en nieuwe connectiviteitstechnologieën die ondernemingen helpen groeien.

Als enige internationale merk voor zware commerciële voertuigen van Ford, maakte Ford Trucks zijn eerste gloednieuwe 100 procent elektrische truck bekend op de IAA Transportation 2022. De toonaangevende vakbeurs voor mobiliteit, transport en logistiek vond plaats van 20 tot 25 september in Hannover, Duitsland.  

Ford Trucks bouwt voort op meer dan een halve eeuw ervaring en dynamische productontwikkeling van zware vrachtwagens, en stelde zijn Generation F-transformatie voor tijdens de IAA Transportation 2022. Deze transformatie omvat een roadmap voor emissievrije transportoplossingen en spannende nieuwe specificaties en functies waarmee het bedrijf zijn positie binnen productie, design en productontwikkeling veiligstelt. 

Ford Trucks won de prestigieuze IToY Award 2019 in Hannover met zijn F-MAX. Dit jaar keerde Ford Trucks terug naar de IAA Transportation om er zijn allernieuwste baanbrekende ontwikkelingen voor emissievrij transport te laten zien. Het bedrijf ondertekende eerder al de ‘Declaration of Transition to Zero Emission Freight Transportation’ van ACEA en maakte onlangs zijn ambitie bekend: tegen 2040 wil Ford Trucks alleen nog emissievrije zware commerciële voertuigen verkopen. Met de Generation F-beweging, die 100 procent elektrische, verbonden en autonome voertuigtechnologieën omvat, staat Ford Trucks nu een stap dichter bij deze ambitie.

De eerste 100 procent elektrische vrachtwagen van Ford Trucks is ontwikkeld met één doel: ‘een partner op de weg zijn die om zijn klanten geeft en hun bedrijf helpt groeien’. Hij onderscheidt zich door geavanceerde connectiviteitsfuncties en belooft, met zijn aantrekkelijke eigendomskosten (TCO), zeer competitief te zijn binnen de Europese markten.

De volledig elektrische vrachtwagen van Ford Trucks, met een laadvermogen van 18 tot 26 ton, heeft niet alleen een uitstekende manoeuvreerbaarheid, maar biedt ook talrijke voordelen, zoals een zuiniger maandelijks energieverbruik in vergelijking met voertuigen met een interne verbrandingsmotor. Zo dalen de energiekosten bijvoorbeeld met bijna de helft vergeleken met de huidige kosten. Ook de onderhoudskosten zullen met twee derde verminderen, omdat elektrische voertuigen veel minder bewegende onderdelen hebben die onderhoud vergen. Veel Europese landen bieden bovendien premies aan voor bedrijven die in elektrische voertuigen investeren. Al deze factoren hebben een gunstige invloed op de totale eigendomskosten (TCO). Naar verwachting zal de 100 procent elektrische truck van Ford Trucks een lagere TCO over een periode van vier jaar opleveren. En dit in vergelijking met dieselvoertuigen zonder rekening te houden met incentives of premies.

Tijdens de vakbeurs toont het team van Ford Trucks de technologieën die het voor verbonden en autonome transportoplossingen heeft ontwikkeld. Bezoekers kunnen de Remote Driving Technology zelf ervaren en een F-MAX besturen op het testcircuit in Eskişehir (Turkije) dat zich op een afstand van 2.000 km bevindt. Daarnaast introduceert het team het CARE-ecosysteem van Ford Trucks. Hiermee biedt het merk diensten aan op het vlak van software, beschikbaarheid, elektromobiliteit, financiële oplossingen en personalisering.

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022