MEDIADOSSIER 2023 AUTOMATION MAGAZINE
Het Mediadossier 2023 voor Automation Magazine is voorgesteld. Lees meer
LEDENVERGADERING INDUMOTION BIJ KATOEN NATIE
De leden van beroepsorganisatie InduMotion verzamelden bij de Singelberg (Katoen Natie) in Kallo/Beveren voor een bezoek aan de kunstcollectie van Fernand en Karine Huts. Lees meer
VERTIV NIEUWE REEKS STROOMPRODUCTEN
Vertiv, wereldwijde leverancier van kritieke digitale infrastructuur en connectiviteitsoplossingen, introduceert de Vertiv Geist Rack Transfer Switch (RTS)-reeks. Lees meer
prev
next

A new video from SMC

 

 

RITTAL NIEUWE DNV CERTIFICERING VOOR VX25

29/09/2022

Stroomvoorziening moet veilig en snel zijn, zowel aan land als op volle zee.

Door de toenemende vraag naar schepen groeit het aantal orders bijna dagelijks, en de scheepsbouw vereist snelheid, veiligheid en standaardisering over de volledige waardeketen.

Met de nieuwe DNV-certificering voor de VX25 Ri4Power bewijst Rittal dat zijn laagspanningsschakelsysteem geschikt is voor maritieme toepassingen en gebruikers toelaat om aan de eisen van de sector te voldoen.

Alles begint en eindigt met een veilige stroomvoorziening, of het nu gaat om slimme cabines op cruiseschepen of om verzekerde voorziening voor offshore-installaties op volle zee. Ook voordien, tijdens de bouw van het schip op de scheepswerf bijvoorbeeld, zijn snelheid en gecertificeerde veiligheid wat ertoe doet. De eisen voor de industrie nemen voortdurend toe omdat de vraag naar nieuwe schepen bijna elke dag toeneemt, gedreven door het groeiende aantal orders voor tankers en containerschepen. Deze trend vraagt om efficiëntie over de gehele waardeketen van de scheepsbouw. Dat is waar Rittal kan helpen.

Veilig, ook op volle zee

Met de nieuwe DNV-certificering voor het type geteste VX25 Ri4Power schakel- en verdeelsysteem bewijst Rittal dat zijn modulaire systeem, dat ook het goedkeuringsproces voor klanttoepassingen vereenvoudigt, geschikt is voor de wereldzeeën. Bovendien zijn de gegevens vooraf beschikbaar voor de scheepvaart.

Het VX25 Ri4Powersysteem biedt eveneens bescherming tegen toevallige lichtboogvorming (‘accidental arcflash’) en is gecertificeerd tot maar liefst 3.840 ampère. Bovendien kunnen gebruikers nu voldoen aan de vereisten van de scheepsbouwindustrie, door middel van een systeemoplossing op basis van de VX25 koppelbare kasten en met gecoördineerde systeemaccessoires.

Wie of wat is de DNV?

Het DNV, gevestigd in Bærum (Noorwegen), is een internationaal classificatiebureau en dienstverlener op het gebied van technisch advies, ingenieursservices, certificeringen en risicobeheer. Het is het grootste scheepsclassificatiebureau ter wereld. De DNV-GL certificering bevestigt de ongevoeligheid van de seinapparatuur voor trillingen, schokken en stoten. Daardoor kan het ook als een kwaliteitslabel worden gezien voor producten die in niet-maritieme industriële toepassingen gebruikt worden.

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022