IGUS LEVENSDUURSENSOR VANAF 248 EURO
Machinestoringen en uitvaltijden behoren tot de grootste kostenfactoren in de industrie. Lees meer
WEG MOTION FLEET MANAGEMENT
Aangewakkerd door de sterke vraag naar een snellere en efficiëntere productie, zullen we in 2023 naar verwachting 300 miljard USD in Industrie 4.0 investeren. Lees meer
PARKER VENTIELEN ISO GETEST
Parker Hannifin onthult een serie ventielen die zijn getest volgens ISO 15848-1 klasse C, een norm die de metingen, beproevingen en kwalificatieprocedures voor voortvluchtige emissies van industriële ventielen beschrijft. Lees meer
prev
next

A new video from Apex Dynamics

 

 

GEZONDHEIDSZORG EN AUTOMATISERING

26/06/2022

Lees het nieuwe dossier in Automation Magazine nummer 228.

Een ‘perfecte storm’, maar dan eentje die volop in het voordeel van automatisering speelt:  zo zouden we de huidige situatie in de wereldwijde gezondheidszorg kunnen omschrijven. 

Healthtech, Medtech… In ons land hebben de innoverende technologieën voor medische toepassingen de wind in de zeilen. Willen die innoverende projecten echter doorgroeien, dan hebben ze nood aan een essentiële schakel: de juiste dosis engineering en dus automatisering. 

Net zoals een perfecte storm in de meteorologie het resultaat is van elkaar versterkende deeloorzaken, is de automatiseringsstorm in de gezondheidszorg terug te brengen tot een kluwen van op elkaar inspelende evoluties. Er is de wereldwijd toegenomen bevolkingsdruk, die een grote impact heeft op de benodigde beddencapaciteit en het aantal gespecialiseerde helpende handen in de zorg. Daar komt nog de stijgende levensstandaard bovenop in vele delen van de niet-Westerse wereld, waardoor ook zij willen genieten van een gezondheidszorg op Westers niveau.

Specifiek voor de Westerse gezondheidszorg zien we een enorme vraag naar personeel in combinatie met sterk stijgende arbeidskosten. Samenhangend met de gestegen druk op het personeel wordt ook de vergrijzing van het personeelsbestand stilaan problematisch. Het resultaat van deze evoluties is dat er veel méér moet gedaan worden met minder handen. Tel daarbij de stijgende verwachtingen rond kwaliteit en dan is het logisch dat men in eerste instantie naar automatisering kijkt om een antwoord te bieden op deze perfecte storm. 

Klik op de onderstaande cover van Automation Magazine om online het nieuwe dossier 'Automatisering in de Gezondheidszorg' te lezen:

AM25 228NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logoledenAM226