IGUS LEVENSDUURSENSOR VANAF 248 EURO
Machinestoringen en uitvaltijden behoren tot de grootste kostenfactoren in de industrie. Lees meer
WEG MOTION FLEET MANAGEMENT
Aangewakkerd door de sterke vraag naar een snellere en efficiëntere productie, zullen we in 2023 naar verwachting 300 miljard USD in Industrie 4.0 investeren. Lees meer
PARKER VENTIELEN ISO GETEST
Parker Hannifin onthult een serie ventielen die zijn getest volgens ISO 15848-1 klasse C, een norm die de metingen, beproevingen en kwalificatieprocedures voor voortvluchtige emissies van industriële ventielen beschrijft. Lees meer
prev
next

A new video from Apex Dynamics

 

 

NIEUW BESTUUR VOOR INDUMATION

23/06/2022

Beroepsorganisatie InduMotion koos tijdens een ledenvergadering in Robotland in Essen een nieuw bestuur.

InduMotion vzw is de beroepsvereniging voor bedrijven gespecialiseerd in industriële automatisering en aandrijftechnieken (elektrisch, hydraulisch, mechanisch en pneumatisch), die als producent, officiële invoerder of verdeler op de Belgische markt actief zijn. De organisatie is ook lid van het Europees comité CETOP.

De jaarlijkse algemene vergadering van InduMotion werd op woensdag 22 juni gehouden in Robotland in Essen. Een dertigtal leden werden daar verwelkomd door Luc Van Thillo, de eigenaar en bezieler van Robotland, dat 100 procent een privé-initiatief is. Een oude spoorweghangar aan het station in Essen werd omgebouwd tot een belevingspark waar jongeren diverse facetten van de wereld van techniek kunnen ontdekken.  'Hier kunnen jongeren op een speelse en open manier in contact komen met techniek. Onze industrie heeft nood aan technisch geschoold personeel en Robotland is een open showroom waar ze kunnen zien waarvoor techniek allemaal wordt gebruikt', aldus Luc Van Thillo.

Na een uitgebreide rondleiding in de treinloods en ook in het buitenpark, volgde er een algemene vergadering waarin de sectorcijfers werden besproken en alle nieuwe initiatieven die InduMotion wil ontwikkelen. Voorts maakten AMS-Masterstudenten Laurens Vroonen en Roald de Brouwer de resultaten bekend van hun doorlichting van de werking van de organisatie en van Automation Magazine. Vervolgens is een nieuw bestuur gekozen dat zal bestaan uit Pieter Vansichen (Cobotracks), Guy Mertens (Act In Time), Marcel De Winter (erelid / Service-Hydro), Jean-Marc Orban (Festo), Bart Vanhaverbeke (Voith Turbo), Vincent De Cooman (WITTENSTEIN), Luc Roelandt (Stromag) en voorzitter Hugues Maes (SMC Belgium). 

De algemene vergadering werd afgesloten met een gezellige BBQ. 

www.indumotion.be

www.robotland.tv

Foto nieuw InduMotion-bestuur vlnr: Guy Mertens, Marcel De Winter, Jean-Marc Orban, Bart Vanhaverbeke, Vincent De Cooman, Luc Roelandt en voorzitter Hugues Maes. Nieuw verkozen bestuurslid Pieter Vansichen staat niet op de foto wegens professionele activiteiten op de Automatica beurs in München.

Foto's onderaan: Eendjes vangen met een mobiele grijper of rondjes draaien aan het uiteinde van een KUKA robotarm, in Robotland kan de jeugd zich op een creatieve manier uitleven en zo kennis maken met de veelzijdige wereld van techniek. Deze keer waren het de leden van InduMotion die zich opnieuw jong voelden en diverse proeven en opstellingen zelf uitprobeerden.

robot1 

robot2

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logoledenAM226