MEDIADOSSIER 2023 AUTOMATION MAGAZINE
Het Mediadossier 2023 voor Automation Magazine is voorgesteld. Lees meer
LEDENVERGADERING INDUMOTION BIJ KATOEN NATIE
De leden van beroepsorganisatie InduMotion verzamelden bij de Singelberg (Katoen Natie) in Kallo/Beveren voor een bezoek aan de kunstcollectie van Fernand en Karine Huts. Lees meer
VERTIV NIEUWE REEKS STROOMPRODUCTEN
Vertiv, wereldwijde leverancier van kritieke digitale infrastructuur en connectiviteitsoplossingen, introduceert de Vertiv Geist Rack Transfer Switch (RTS)-reeks. Lees meer
prev
next

A new video from SMC

 

 

SIEMENS BELGIE 'BUSINESS TO SOCIETY' RAPPORT

13/01/2022

Siemens België heeft haar ‘Business to Society’-duurzaamheidsrapport uitgebracht.

Als wereldspeler met lokale verankering wil Siemens de verantwoordelijkheid nemen om met haar technologie de samenleving beter te maken. Het gloednieuwe rapport laat zien hoe de onderneming omgaat met de maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen, en welke rol technologie, lokale competenties, vaardigheden en ervaringen daarin spelen.

Anno 2022 zijn bedrijven verplicht om hun rol in en impact op de samenleving nauwgezet te evalueren. Hoe creëren we duurzame meerwaarde? Hoe dragen wij bij tot de ontwikkeling van onze regio? Het gloednieuwe duurzaamheidsrapport van Siemens België geeft antwoorden op deze vragen.

Zes duurzaamheidsthema’s

Zes duurzaamheidsthema’s vormen de spil van het rapport. Doorheen deze pijlers wordt duidelijk hoe de onderneming België ondersteunt in haar visie om de economie te diversifiëren en de competitiviteit te boosten, de kenniseconomie verder te ontwikkelen, de innovatie te vergroten en jobs te creëren. Ook het welzijn van de bevolking komt aan bod, alsook het verhogen van de levenskwaliteit en het behalen van belangrijke milieudoelstellingen. 'Een solide duurzaamheidsbeleid steunt op sterke partnerships', vertelt Katrien Valkiers, Head of Communications bij Siemens België.

Met haar expertise in digitalisering en automatisering speelde Siemens een essentiële rol in onder meer de Belgische gezondheidssector. Het versnelde samen met GSK het ontwikkelings- en productieproces van vaccins en het rustte het A.S.Z. in Aalst uit met het Desigo CC beheersysteem voor duurzame en gebruiksvriendelijke camerabeveiliging, toegangscontrole en klimatisatie.

In het domein van kennisontwikkeling voor huidige en toekomstige werknemers zette Siemens haar jarenlange inspanningen verder: meer dan 1.000 Belgische Siemens-medewerkers kregen nieuwe vaardigheden aangeleerd via het recent gelanceerde digitale leerplatform My Learning World.  150 leerkrachten in het secundair en hoger onderwijs in Vlaanderen en Wallonië leerden via workshops met Siemens-technologie werken en gaven de kennis door aan hun leerlingen.  8 nieuwe partnerships kwamen tot stand rond duaal leren. 

Sustainable Development Goals

'Siemens legt zichzelf ambitieuze doelstellingen op, in navolging van de Sustainable Development Goals van de VN', zegt Sergio Molinari, CEO van Siemens België-Luxemburg (foto). 'Zo leggen we met ons DEGREE-framework de basis voor een CO2-neutrale bedrijfsvoering en toeleveringsketen tegen 2030. Bovendien is het ook een ambitieus startpunt voor o.a. digital learning en gendergelijkheid. Daarnaast garandeert onze aanpak samenwerkingen met duurzame partners en leveranciers.'

Lokale verantwoordelijkheid

Sergio Molinari vervolgt: 'Met technologie de wereld beter maken is al jaren één van onze belangrijkste missies. Daar komt een grote lokale verantwoordelijkheid bij kijken.'

'Ondanks het feit dat we wereldwijd actief zijn, zijn we ook al meer dan 110 jaar een lokaal bedrijf. Wij dragen actief bij aan de duurzame ontwikkeling van België en stimuleren het welzijn van onze inwoners door de levenskwaliteit te verhogen en belangrijke milieudoelstellingen te behalen dankzij onze technologie. Al deze initiatieven vormen een blauwdruk voor de toekomst. We zijn tevreden dat we deze initiatieven, waar we met het hele team onze schouders onder hebben gezet, kunnen delen', aldus Sergio Molinari.

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022