linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
LEUZE SENSOREN BIJ IJSTIJDBRON
'Onaangeroerd sinds de ijstijd', is geen loze marketingslogan, maar bij het Duitse Romina Mineralbrunnen een feit. Lees meer
DRIE SOORTEN THUISWERKERS
Recent onderzoek van staffing specialist Walters People toont aan dat we 3 types van thuiswerkers kunnen onderscheiden. Lees meer
ROCKWELL AUTOMATION KOOPT AVATA
Rockwell Automation, aanbieder van industriële automatisering en digitale transformatie, heeft AVATA overgenomen. Lees meer
prev
next

New product SMC: Digital Flow Switch Manifold for Water

 

 

YASKAWA EXTRA VEILIGHEID SIGMA 7

27/10/2021

Yaskawa voegt een extra veiligheidskaart toe aan zijn beproefde portfolio van High Performance Sigma-7 servosystemen.

Deze kaart biedt 16 veiligheidsfuncties (inclusief functies voor het hoogste niveau, SIL3/PLe), waarvan er maximaal tien tegelijkertijd kunnen worden geactiveerd.

De nieuwe toevoeging maakt het mogelijk om zelfs de meest veeleisende toepassingen in machineveiligheid te implementeren.

Flexibiliteit: voor elke toepassing de beste oplossing

In deze nieuwste upgrade is de optiemodule verkrijgbaar in twee versies om een bijzonder hoge mate van flexibiliteit te garanderen: naast de versie met FSoE-communicatie en 14 veiligheidsfuncties is de module ook verkrijgbaar in een versie met 16 veiligheidsfuncties en extra in- en uitgangen, waarmee de veiligheidsfuncties direct zonder veiligheidscontroller kunnen worden geactiveerd en gedeactiveerd. Dit resulteert in kostenvoordelen, vooral voor kleinere faciliteiten. Uiteraard bevat deze versie ook een FSoE-interface.

Sigma-7 High Performance: zeer nauwkeurige positionering en automatische tuning

Hoge resolutie encoders met een resolutie van 24 bits garanderen een nauwkeurige besturing en korte insteltijden binnen een bereik van enkele milliseconden, waardoor de servoaandrijvingen uit de Sigma-7 serie geschikt zijn voor zelfs de meest veeleisende positioneringstaken. Bedrijfstrillingen kunnen automatisch worden onderdrukt, waardoor productieprocessen en productkwaliteit aanzienlijk worden verbeterd en tegelijkertijd de machinecapaciteit wordt verhoogd. De Sigma-7 servosystemen zijn ontworpen voor een lange levensduur en werken bij omgevingstemperaturen tussen 0 en 55°C zonder extra koeling.

Geavanceerde algoritmen in de versterkersoftware vereenvoudigen het opstarten: de "tuningless"-functie past bijvoorbeeld automatisch de controllerparameters aan veranderende belastingen aan en stelt u daarom in staat de aandrijving onmiddellijk "out of the box" te gebruiken. Als alternatief maakt de functie "auto-tuning" bij constante eisen een snelle aanpassing aan de machine mogelijk zonder speciale kennis van regelapparatuur. De nieuwe veiligheidsmodules maken het eenvoudig en gemakkelijk om de volledige prestatiemogelijkheden van de aandrijvingen van de Sigma-7 serie te gebruiken in een grote verscheidenheid aan toepassingen.

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

leden2021