linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
WAARDEN WERKGEVER BELANGRIJK VOOR WERKNEMER
Bijna driekwart (71%) van de Belgische professionals vindt het belangrijk dat de sociale en politieke waarden van hun werkgever overeenkomen met die van henzelf, zo blijkt uit een groot internationaal onderzoek van rekruteringskantoor Robert Walters. Lees meer
VN-ERKENNING VOOR 121 VLAAMSE BEDRIJVEN
Een internationale pionier worden in duurzame ontwikkeling. Lees meer
YASKAWA EXTRA VEILIGHEID SIGMA 7
Yaskawa voegt een extra veiligheidskaart toe aan zijn beproefde portfolio van High Performance Sigma-7 servosystemen. Lees meer
prev
next

New product SMC: Digital Flow Switch Manifold for Water

 

 

SMARTCAM VOOR HAZES BEELD OP DE DAM

15/07/2021

FIS-Robotics Smart Manufacturing (SmartCAM) zorgde voor een André Hazes beeld in LEGO op de Amsterdamse Dam.

Met de ontwikkeling van SmartCAM door FIS Robotics, kan elk standaard CAD bestand snel en eenvoudig worden 'vertaald' naar robotcode.

SmartCAM stelt de gebruiker in staat automatisch programma’s voor een robot te genereren, zonder tussenkomst van tekenaars of programmeurs.

Het laatste succes is een volautomatische robot waarmee meter grote beelden worden gefreesd uit schuim materialen, zoals een André Hazes in LEGO uitvoering op de Dam in Amsterdam. CNC-schuimfrezen is een geautomatiseerd proces dat de dag van vandaag steeds populairder
wordt. 

Op 30 juni, de dag dat hij 69 jaar zou zijn geworden, siert de Lego-versie van volkszanger André Hazes de Dam in Amsterdam. In het Lego-geel, maar met zijn kenmerkende zwarte pak, zonnebril, hoed en microfoon, zit hij op een van de betonblokken, die doen denken aan het wereldberoemde speelgoedsteentje. Het beeld is ontworpen door kunstenaar Frankey.

Frankey – onder andere bekend door zijn wekelijkse streetart pagina in PS magazine van Het Parool – werd door de ondernemersvereniging Dam gevraagd om een tijdelijk kunstwerk te maken ter verfraaiing van de inrijbeperkende betonblokken op de Dam. Al snel kwam Frankey op het idee om iets te maken dat voor elke bezoeker van de Dam, uit welk land ook, een betekenis heeft: het is een icoon voor Amsterdammers en in deze gele speelgoedversie een herkenbaar poppetje voor mensen van over de hele wereld.

Het beeld is gemaakt door Dutch Deco Finish met de nieuwe FIS-Robotics Smart Manufacturing-technologie.

Gangbare methoden om dergelijke robots aan te sturen waren tot voor kort erg tijdrovend. Het programmeren van toolpaths, dat is het uitzetten van de miljoenen punten en trajecten die de robot moet volgen, kan soms uren in beslag nemen.

Tegenover handmatige maakprocessen heeft zulke automatisering een aantal voordelen. De handmatige manier is namelijk trager en vereist veel vakmanschap. Het is over het algemeen minder nauwkeurig, en er is ook geen digitaal bestand, waardoor men dus niet eenvoudig een exacte kopie kan maken.

Door gebruik te maken van robots wordt de snelheid, nauwkeurigheid en de herhaalbaarheid verhoogd. Het vakmanschap wordt ‘opgeslagen’ in de programmatuur, en zo bewaard voor de toekomst.

Dankzij de eigen ontwikkelde AI core in de SmartCAM software kan men nu snel en eenvoudig, een robotprogramma genereren, zonder dat hier programmeer kennis voor nodig is. De gegenereerde toolpaths zijn zeer efficiënt. Dit resulteert in een grotere nauwkeurigheid, snellere productie en kortere doorlooptijd. 

Geautomatiseerde robot productie systemen aangestuurd door AI is een snel groeiende segment in de productiewereld. SmartCAM gekoppeld met de hoge prestaties van onze robots betekent dat fabrikanten nu hun producten met veel minder kosten, sneller en efficiënter kunnen produceren. Onmiddellijk na het uploaden van uw 3D model, maakt SmartCAM het programma voor uw robot.

SmartCAM kan worden ingezet voor:

Prototyping

Snellere productie van één enkel product voor test doeleinden, tijdens de ontwerpfase van een product. Zo kan u focussen op het product; en hoeft u geen tijd te spenderen aan het programmeren van de fabricage van prototypes.

Eenmalige / kleine batch productie

Van enkele stuks tot kleine batchproductie van unieke / op maat gemaakte producten met snelle time-to-market.

Automatiseren van productie

Productie van complexe onderdelen zonder kennis van programmering.

Additieve fabricage

SmartCAM ondersteunt ook een verscheidenheid aan additieve fabricageprocessen, zoals metalen oplassen, printen met granulaten of kalk/cement samenstellingen.

Automatiseren van productie

Productie van complexe onderdelen zonder kennis van programmering.

Additieve fabricage

SmartCAM ondersteunt ook een verscheidenheid aan additieve fabricageprocessen, zoals metalen oplassen, printen met granulaten of kalk/cement samenstellingen.

 

https://www.fisrobotics.com

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

leden2021