linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
P EN V PANELS INVESTEERT IN GEAUTOMATISEERDE...
Elektrische bordenspecialist P&V Panels heeft voor zijn site in Heusden-Zolder een machine gekocht die het bekabelingsproces van hun elektrische borden automatiseert. Lees meer
SNELLE PRODUCTIE MAATWERK-GLIJLAGERS
Een nieuwe productielijn in de eigen matrijsafdeling van igus maakt een snelle productie mogelijk van maatwerk-glijlagers. Lees meer
IN2STEM 5 SCHOLEN EUROPEES KWALITEITSLABEL
Vijf STEM-scholen behalen een Europese kwaliteitslabel dankzij het IN2STEM®- traject. Lees meer
prev
next

New product SMC: Digital Flow Switch Manifold for Water

 

 

SCHNEIDER ELECTRIC IN UKKEL IS SMART FACTORY

29/04/2021

De fabriek van Schneider Electric in Ukkel is een visitekaartje inzake digitale transformatie.

Meer dan ooit gaan bedrijven op zoek naar oplossingen en systemen die niet alleen geautomatiseerd, maar ook onderling verbonden en (cyber-)veilig zijn.

Enkel op die manier blijft de competitiviteit gegarandeerd. Ook de fabriek van Schneider Electric in Ukkel, waar jaarlijks 6 miljoen stukken van de band lopen, transformeerde tot zo’n “smart factory”, dankzij het eigen Schneider Electric EcoStruxure™ platform.

Digitale omslag in de praktijk

Met EcoStruxure™ brengt Schneider Electric de digitale omslag in de praktijk. Kort gezegd is EcoStruxure™ een open IioT platform dat uit drie hoofdlagen is opgebouwd. Het basisniveau heeft betrekking op de onderling verbonden componenten/apparatuur/instrumentatie. Denk bijvoorbeeld aan drives, motorstarters, energiemetingen en sensoren. Op het middenniveau gaat het om de besturing, bewaking en de controle van de applicatie. Het derde niveau organiseert het beheer en optimalisatie van de installaties en de “operations”. EcoStruxure biedt transparantie en cyberveiligheid tussen deze niveaus.

De Schneider fabriek in Ukkel brengt dit alles in de praktijk. Het uitrusten van de machines met slimme sensoren zorgt ervoor dat de onderhoudsmanager sneller over veel meer informatie beschikt. Hij krijgt dus een beter zicht op de toestand van het productiepark waardoor technische interventies en onderhoud efficiënter kunnen worden ingepland. De EcoStruxure™ Machine Advisor genereert daarvoor een dashboard met de belangrijkste indicatoren. 

Verhogen productiviteit

Doordat gegevens digitaal beschikbaar zijn, verliest men minder tijd met rapportage. Zo is er meteen meer tijd voor het verbeteren van de apparatuur en het verhogen van de productiviteit. Schneider wil er uiteindelijk toe komen dat het onderhoud automatisch gepland wordt, op basis van de verzamelde data. De dagelijkse praktijk toont dus aan dat remote handelingen en geconnecteerd zijn grote voordelen kan opleveren. Dat is zeker het geval voor automatisering van machines, industrie en infrastructuur.

Maar er is meer. Schneider gebruikt augmented reality voor het opleiden van de operatoren, en 3D printing voor het ontwikkelen van prototypes. 'Daarmee willen we kunnen beantwoorden aan de steeds evoluerende verwachtingen van onze klanten. Voor een hogere servicegraad en nog hogere kwaliteitsvereisten', zegt Augustin Ernst van Schneider Electric.

De nieuwste technieken in dienst van een perfecte service aan de klant

Dankzij de ervaringen in de eigen fabriek kan Schneider Electric zijn klanten nog beter bijstaan in hun digitale transformatie. Het is dus ook een visitekaartje voor nieuwe technologieën. 'We kunnen zo aan onze klanten in de praktijk demonstreren tot wat we in staat zijn met slimme IioT oplossingen. Bovendien bieden we de klant ook opleidingen en een dienst na verkoop aan, zodat het digitale transformatieproces soepel verloopt. De nieuwste technieken in dienst van een perfecte service aan de klant', voegt Nacera Boumaza toe.

Over EcoStruxure

EcoStruxure is een open, interoperationele, IoT-geactiveerde systeemarchitectuur en -platform van Schneider Electric. Het levert een toegevoegde waarde voor veiligheid, betrouwbaarheid, doeltreffendheid, duurzaamheid en connectiviteit aan zijn gebruikers. EcoStruxure zorgt voor een bevordering van het IoT, de mobiliteit, detectie, cloud, analytics en cyberveiligheid, voor een innovatieve dienstverlening op ieder niveau. Dit omvat verbonden diensten, edge computing. Controle en apps, analytics en diensten. EcoStruxure werd al geïmplementeerd op bijna 500.000 vestigingen, met de steun van meer dan 20.000 systeemintegrators en -ontwikkelaars. Hierdoor kunnen meer dan 2 miljoen activa worden beheerd.

www.se.com

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina