linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
UGENT NEEMT DEEL AAN SIEMENS INDUSTRY ACADEMY
Siemens Industry Academy kondigt bij de start van het nieuwe academiejaar verdere uitbreidingen aan. Lees meer
PARTNERSCHAP SCHNEIDER ELECTRIC EN CEBEO
Schneider Electric overhandigde op 1 september het Industrial Automation Distributor (IAD) certificaat aan Cebeo, gespecialiseerde groothandel in elektrotechnisch materiaal.  Lees meer
WINNAARS BEKEND KAMP C 3D-PRINT WEDSTRIJD
Kamp C, het Provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in Westerlo, heeft de namen van de winnaars bekendgemaakt van hun 3D printing wedstrijd. Lees meer
prev
next

SIRRIS Industry 4.0 Transformation

 

 

SIEMENS ULTRACONDENSATOR MODULES

06/08/2020

Siemens biedt nieuwe ultracondensatormodules aan die de machinewerking tijdens stroompannes verzekeren, pieklasten vermijden en remenergie terugwinnen.

De UltraCap ‘DLC-modules’ zijn ideaal voor gebruik als energieopslag in machines, zoals ingezet in de hout-, glas- en kunststofverwerking, in de metaalbewerkings technologie, in werktuigmachines, goederenafhandeling en robotica. 

De UltraCap-modules hebben een nominale spanning van 95 V en worden typisch in serie geschakeld om het vereiste spanningsniveau te bereiken. Ze worden via een DC-DC-chopper of rechtstreeks op de DC Link van het Sinamics-aandrijfsysteem aangesloten. Meerdere serieschakelingen kunnen parallel worden gebruikt om het vermogen en de energie-inhoud op de specifieke toepassing af te stemmen. De modules voldoen aan de CE- en UL-richtlijnen in zowel serie- als parallelschakeling. De rackbehuizing is voorzien van zijdelingse ventilatiesgleuven en alle aansluitingen situeren zich aan de voorzijde, waardoor een eenvoudige en ruimtebesparende installatie in de schakelkast mogelijk is. Een geïntegreerde processor bewaakt de omgevingsvoorwaarden en de status van de condensatorcellen. De verkregen waarden kunnen via een businterface worden opgeroepen met het oog op een continue bewaking.

Context: Smart Power Management van Siemens

De Smart Power Management-oplossing (SPM) van Siemens biedt energieopslag met geoptimaliseerd vermogensbeheer voor het Sinamics-aandrijfsysteem. SPM zorgt ervoor dat de machines - zelfs met onbetrouwbare stroomnetten - operationeel blijven, dat pieklasten worden vermeden, en dat remenergie wordt teruggewonnen. Hierdoor wordt de beschikbaarheid en productiviteit van machines verhoogd en worden tezelfdertijd de installatie- en energiekosten verlaagd en de CO2-emissies teruggeschroefd.

Smart Power Management wordt gebruikt in de hout-, glas- en kunststofverwerking, in de metaalbewerkingstechnologie, in werktuigmachines, goederenafhandeling en robotica. Om aan de uiteenlopende gebruikerseisen te voldoen, kunnen naast de DLC-modules ook performante elektrolytische condensatoren, vliegwiel- of batterijsystemen worden gebruikt.

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina