linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
P EN V PANELS INVESTEERT IN GEAUTOMATISEERDE...
Elektrische bordenspecialist P&V Panels heeft voor zijn site in Heusden-Zolder een machine gekocht die het bekabelingsproces van hun elektrische borden automatiseert. Lees meer
SNELLE PRODUCTIE MAATWERK-GLIJLAGERS
Een nieuwe productielijn in de eigen matrijsafdeling van igus maakt een snelle productie mogelijk van maatwerk-glijlagers. Lees meer
IN2STEM 5 SCHOLEN EUROPEES KWALITEITSLABEL
Vijf STEM-scholen behalen een Europese kwaliteitslabel dankzij het IN2STEM®- traject. Lees meer
prev
next

New product SMC: Digital Flow Switch Manifold for Water

 

 

LICHTPUNTJE VOOR BEURZEN

28/07/2020

Op vrijdag 24 juli werd het nieuwe ministerieel besluit gepubliceerd in het Staatsblad waarmee beursorganisatoren vanaf 1 september opnieuw aan de slag kunnen.

Het ministerieel besluit inzake de opstart van handelsbeurzen stelt:

Art. 2. Artikel 4 van het ministerieel besluit van 30 juni 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken, wordt vervangen als volgt :
‘Onverminderd artikel 5, oefenen de ondernemingen en verenigingen die goederen of diensten aanbieden aan consumenten en vanaf 1 september 2020 de organisatoren van handelsbeurzen, met inbegrip van salons, hun activiteiten uit overeenkomstig het protocol of de daartoe op de website van de bevoegde overheidsdienst bekendgemaakte minimale algemene regels.’

Beurzen kunnen vanaf 1 september dus opnieuw plaatsvinden onder de regels van het geldende handelsprotocol. 

De gids voor de heropening van winkels, waarin een onderdeel handelsbeurzen opgenomen werd, kan men vinden op de website van FOD Economie.

Uiteraard wordt de gezondheidssituatie permanent opgevolgd door de regering en kunnen er nog versoepelingen of verstrengingen volgen.

Door een stijgend aantal COVID-19 besmettingen in Antwerpen, gelden daar inmiddels voor het volledige grondgebied van de provincie Antwerpen veel strengere regels:

  • Er geldt een avondklok van 23:00 uur tot 06:00 uur. Cafés en restaurants sluiten om 23 uur. Iedereen moet tussen deze uren thuis zijn, tenzij voor noodzakelijke verplaatsingen.
  • Iedereen boven 12 jaar is verplicht om een mondmasker te dragen op het publiek domein en op plaatsen waar de fysieke afstand van 1,5 meter niet mogelijk is.
  • In alle cafés en horecazaken moet de fysieke afstand van 1,5 meter tussen de gezelschappen altijd gegarandeerd zijn, tenzij er een fysieke afscheiding is. Individuele registratie is verplicht. Deze gegevens worden 4 weken bijgehouden voor contactonderzoek.
  • In restaurants en cafés wordt het gezelschap aan een tafel beperkt tot een strikt maximum aantal personen of tot een gezelschap dat bestaat uit leden van hetzelfde gezin.
  • Voor markten gelden dezelfde regels als voor winkels: geen funshoppen. Men winkelt alleen, eventueel in het gezelschap van minderjarige kinderen (of met een begeleider als u hulpbehoevend bent). Het winkelen mag ook niet langer dan 30 minuten duren.
  • Telewerk wordt in de provincie verplicht, behalve wanneer dit volstrekt onmogelijk is.

 

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina