linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
NIEUWE INTESIS GATEWAY
Nieuwe Intesis gateway maakt communicatie tussen PROFINET en BACnet eenvoudig. Lees meer
SIEMENS ULTRACONDENSATOR MODULES
Siemens biedt nieuwe ultracondensatormodules aan die de machinewerking tijdens stroompannes verzekeren, pieklasten vermijden en remenergie terugwinnen. Lees meer
LICHTPUNTJE VOOR BEURZEN
Op vrijdag 24 juli werd het nieuwe ministerieel besluit gepubliceerd in het Staatsblad waarmee beursorganisatoren vanaf 1 september opnieuw aan de slag kunnen. Lees meer
prev
next

SIRRIS Industry 4.0 Transformation

 

 

JAGUAR PRODUCEERT SCHONE MOTOREN

28/07/2020

Mijlpaal voor Jaguar in de productie van schone motoren.

Jaguar Land Rover heeft intussen al meer dan 1,5 miljoen Ingenium-motoren geproduceerd. De Britse autoconstructeur viert zijn toonaangevende fabriek door een nieuw, geavanceerd motorgamma aan te bieden.

Het Engine Manufacturing Centre (EMC) in Wolverhampton (Verenigd Koninkrijk) produceert de ultra-efficiënte Ingenium-motorenfamilie en biedt zo een gamma schone en geëlektrificeerde aandrijflijnen voor alle Jaguar- en Land Rover-modellen. 

De geavanceerde Ingenium-familie, die bestaat uit een gamma schone, verfijnde en efficiënte diesel-, benzine- en geëlektrificeerde motoren, is gebouwd om de prestaties te maximaliseren en tegelijk de milieu-impact en de gebruikskosten voor klanten te beperken. De volledig aluminium Ingenium-motoren van Jaguar en Land Rover werden intern ontwikkeld en geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk en zijn modulair, flexibel en schaalbaar, met gemeenschappelijke kerntechnologieën. 

De nieuwste toevoeging aan het Ingenium-gamma is de zescilinder-in-lijn dieselmotor die de prestaties, soepelheid en efficiëntie van de nieuwe Range Rover en de nieuwe Range Rover Sport ten goede komt. De geavanceerde Ingenium-dieselmotor met ‘mild hybrid’-technologie vervoegt het gamma schone en zuinige zescilinder-benzinemotoren en viercilinder-benzine- en dieselmotoren, die geproduceerd worden in de Jaguar Land Rover-fabriek in de West Midlands.

De evoluerende, efficiënte Ingenium-familie ondersteunt het langetermijnengagement van de onderneming om de uitstoot van voertuigen te beperken en het brandstofverbruik over het hele gamma te verlagen. Dit maakt deel uit van de Destination Zero-missie en het streven naar een vermindering van de uitstoot en een schonere omgeving door middel van continue innovatie.  

Jaguar Land Rover zal zijn Ingenium-technologie blijven ontwikkelen, de elektrificatie van zijn modelgamma blijven bevorderen en een waterstofceloplossing** ontwikkelen. Het Engine Manufacturing Centre verzorgt ook de assemblage van elektrische aandrijfeenheden (Electric Drive Units, EDU), die een maximale flexibiliteit bieden tussen nieuwe benzine- en dieselmotoren en EDU's voor klanten die willen overschakelen van conventionele naar elektrische voertuigen.

De site in Wolverhampton wordt aangevuld door een groeiend ecosysteem voor elektrificatie in de Midlands, met het innovatieve en technologisch geavanceerde Battery Assembly Centre in de nabijgelegen Hams Hall, waar PHEV- en BEV-batterijen worden geassembleerd. Samen zullen deze faciliteiten de volgende generatie van elektrische Jaguar- en Land Rover-modellen van stroom voorzien.

Het Engine Manufacturing Centre levert motoren voor de wereldwijde activiteiten van Jaguar Land Rover, waarvan een groot deel in de Britse vestigingen wordt gebruikt, waaronder de vestiging in Solihull, de thuisbasis van de onlangs aangekondigde nieuwe Range Rover en de nieuwe Range Rover Sport.

De nieuwste zescilinder-diesel deelt zijn productiefaciliteiten met de zescilinder-benzinemotor, die vorig jaar met succes werd gelanceerd. Het gaat onder meer om het bewerken van de architectuur, de cilinderkop, het cilinderblok en de krukas, alsook om het assembleren en testen van de motor. Het Engine Manufacturing Centre heeft zijn uitgebreide, moderne bewerkings-, assemblage-, test- en metrologische capaciteiten aangewend om met succes een van 's werelds toonaangevende schone dieselmotoren af te leveren.

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledenlogo220