linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
BELGISCHE TECHNOLOGIE OP OLYMPISCHE SPELEN
Twintig Belgische technologiebedrijven nemen deel aan de Olympische Zomerspelen. Lees meer
EUCHNER UITBREIDING MGB2-MODULAR
Twee nieuwe uitbreidingsmodules voor de MGB2-Modular zijn toegevoegd aan het gamma: Lees meer
ABB INTRODUCEERT LITE PANEL
Met Lite Panel introduceert ABB een veilige, tijdbesparende en eenvoudig te installeren oplossing om tot 28 elektrische componenten te monitoren en besturen.  Lees meer
prev
next

New product SMC: Digital Flow Switch Manifold for Water

 

 

NIEUWE COMPACTE TANDKRANSLAGER

12/09/2019

Snelle roterende beweging in een kleine ruimte. Dit zijn vaak de specifieke eisen voor tandkranslagers in automatisering of podiumtechniek en ook in besturingspanelen.

Voor dergelijke compacte toepassingen heeft igus nu een nieuwe serie tandkranslagers voor gemiddelde belasting ontwikkeld.

De tandkranslagers zijn niet alleen onderhoudsvrij en slijtvast, maar dankzij het gebruik van hoogwaardige polymeren is de installatiehoogte ook nog 50 procent minder en zijn ze 60 procent lichter, waardoor de gebruiker 20 procent op de kosten bespaart.

Hoge cyclussnelheden en belasting, bijvoorbeeld in lassystemen, indextafels of in de verpakkingsindustrie, zijn extreem veeleisend voor tandkranslagers. Om hier tegen bestand te zijn heeft igus al 15 jaar glijtandkranslagers in zijn assortiment. De iglidur polymeer tandkranslagers van (PRT) zijn voorzien van radiale en axiale glij-elementen tussen de binnenste en buitenste ringen van het lager, die gemaakt zijn van aluminium of roestvast staal. De onderhoudsvrije glij-elementen gemaakt van de hoogwaardige kunststof iglidur J, zorgen ervoor dat wrijving en slijtage worden geminimaliseerd, zonder gebruik van smeermiddelen. Het high-performance plastic is bestand tegen een maximale oppervlaktedruk van 35 MPa. 

Daarnaast heeft igus versies die voldoen aan FDA en ESD-regulering zonder minimum ordervolume. igus heeft nu de nieuwe serie PRT-04 ontwikkeld, zodat gebruikers tandkranslagers zelfs in compacte installatiesruimtes met minimale belasting kunnen gebruiken. Er kan 50 procent ruimte en bewegende massa worden bespaard door deze te gebruiken in vergelijking met de serie PRT-01 met een binnendiameter van 100 millimeter. Zelfs compacte toepassingen kunnen worden geïmplementeerd, bijvoorbeeld in automatiseringstechniek, in sorteersystemen, maar ook in besturingspanelen en zelfs in podium- en belichtingstechniek. Dankzij het nieuwe slanke type bespaart de gebruiker 20 procent op van zijn kosten.

Een grote verscheidenheid: verschillende groottes en accessoires

De nieuwe serie PRT-04 is direct uit voorraad leverbaar met binnendiameters van 50 tot 300 millimeter. Daarnaast biedt igus ook een breed assortiment aan accessoires voor tandkranslagers. Van aandrijvingspen, variabele rotatielimiet en tandring tot de klemhendel. De nieuwe tandkranslagers hebben ook hun lange levensduur bewezen in het 3800 vierkante meter grote testlaboratorium van het bedrijf. De in de tests verzamelde data worden in de iglidur PRT tandkransconfigurator geïntegreerd, zodat de klant snel de juiste tandkranslager kan selecteren en de levensduur in de afzonderlijke toepassing kan berekenen.

www.igus.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

leden2021