linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
TWEE OP DRIE CIRCULAIRE BEDRIJVEN CORONAPROOF
Twee op de drie circulaire bedrijven blijken goed bestand tegen de coronacrisis. Lees meer
JOBBEURS INGENIEURS 18 NOVEMBER
Zoek niet te ver naar ingenieurstalent! Lees meer
EPLAN DATA PORTAL NU IN ePULSE CLOUD
In de cloud: componentgegevens snel vindbaar met EPLAN. Lees meer
prev
next

SIRRIS Industry 4.0 Transformation

 

 

WEG EN EMBRAER ONTWIKKELEN MOTOREN

05/09/2019

WEG gaat samenwerken met Embraer om sneller ultra-efficiënte elektrische aandrijfsystemen voor vliegtuigen te ontwikkelen.

WEG, de toonaangevende wereldwijde producent van motoren en aandrijftechniek, gaat samenwerken met Embraer, de OEM voor vliegtuigen.

Door deze samenwerking willen zij sneller de  volgende generatie van aandrijfsystemen in de luchtvaartindustrie verwezenlijken. In deze nieuwe technologische samenwerkingsovereenkomst wordt gestreefd naar het sneller vergaren van kennis wat betreft het gebruik en de integratie van elektromotoren bij de voortstuwing van vliegtuigen, die op zijn beurt leidt tot realiseerbare voordelen zoals een grotere energie-efficiëntie en een betere milieuduurzaamheid. Al in 2020 staat de eerste vlucht van een elektrisch aangedreven demonstratiemodel gepland.

WEG en Embraer, twee van de grootste exporteurs van hoogtechnologische producten in Brazilië, zullen nauw samenwerken om de vereiste elektrische aandrijftechnologie te ontwikkelen. Het elektrificatieproces maakt deel uit van uitgebreide inspanningen met als doel het waarborgen van de milieuafspraken van de luchtvaartsector.

'Vooruitgang in wetenschappelijk onderzoek kan zorgen voor schone, hernieuwbare energie als hulpmiddel bij het mogelijk maken van nieuw stedelijk en regionaal transport via de lucht, dat toegankelijker is voor de bevolking', zegt Daniel Moczydlower, Executive Vice President van Engineering and Technology bij Embraer.

Samenwerking tussen de twee onderzoekteams ondersteunt de ontwikkeling van innoverende technologieën die mogelijkheden scheppen voor toekomstige luchtvaartplatforms en ontwikkelt potentieel nieuwe marktsegmenten. Zulke initiatieven, gecombineerd met een langetermijnaanmoedigingsbeleid, kunnen eveneens zorgen voor het versterken van de intenties van Brazilië om een wereldleider te worden in duurzame technologieën. 

Manfred Peter Johann, Managing Director van WEG Automation, zegt hierover: 'Onze voortdurend evoluerende powertrain technology, die zich gedurende vele jaren heeft ontwikkeld in beproefde toepassingen zoals treinen, bussen, trucks en boten, heeft het pad geëffend voor deze spannende wetenschappelijke en technologische samenwerking. We willen in harmonie samenwerken aan het mogelijk maken van de elektrische aandrijving van vliegtuigen en het uitbreiden van de technologische capaciteiten van WEG, Embraer en Brazilië.'

Na het testen van de nieuw ontwikkelde technologieën in een laboratorium, zal er een luchtvaartplatform worden gebruikt voor het integreren en testen van de complexe systemen onder werkelijke bedrijfsomstandigheden. Een klein, éénmotorig vliegtuig, gebaseerd op de EMB-203 Ipanema, zal worden gebruikt als proefmodel voor de eerste evaluatie, vóórdat volgend jaar de vlucht van het demonstratiemodel plaatsvindt.

www.weg.net

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledenlogo220