linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
INDUMATION HAALT KAAP 10.000 BEZOEKERS
De vijfde editie van INDUMATION.BE, die van 6 tot 8 februari 2019 in Kortrijk Xpo werd georganiseerd, klokte af op 9.076 professionele bezoekers. Lees meer
GROTE REPUTATIESCHADE DOOR STAKING
De reputatieschade door de nieuwe nationale staking is immens, waarschuwt Marc Lambotte, CEO van technologiefederatie Agoria. Lees meer
FLANDERS MAKE MET SMART FACTORY INITIATIEF
Productiebedrijven kunnen er niet meer om heen: hun klanten verwachten steeds meer producten op maat, snel geleverd en liefst zonder meer te betalen. Lees meer
prev
next

OMRON: robot-assisted packaging at Combilo

 

SIMOTICS-XP-CHEMSTAR

08/08/2018

De Simotics XP Chemstar is als explosiebestendige laagspanningsmotor ideaal voor de specifieke behoeften in de chemische industrie en de olie- en gasindustrie.

Simotics XP Chemstar is een specifiek systeem van Siemens voor de chemische en petrochemische industrie en voor de olie- en gasindustrie.

Deze nieuwe laagspanningsmotoren worden aangeboden met vooraf geconfigureerde, op de industrie afgestemde optiepakketten die toegespitst zijn op de specifieke behoeften van de procesindustrie. Voordelen voor de klant zijn onder meer snelle, eenvoudige processen, gestandaardiseerde componenten en lage levenscycluskosten. Deze motoren zijn bijzonder betrouwbaar, zelfs in extreme omstandigheden en in een potentieel explosieve omgeving, en zijn exact ontworpen om aan de specifieke behoeften van de industrie te voldoen. Bijkomende voordelen zijn onder meer een snelle uitvoering van projecten, eenvoudige plaatsing van orders, gestandaardiseerde documentatie, korte leveringstijden, vereenvoudigd beheer van inventaris en reserveonderdelen, en geoptimaliseerde serviceconcepten. Explosiebestendige laagspanningsmotoren van Simotics XP Chemstar worden gebruikt in machines en toepassingen zoals pompen, compressoren, ventilatoren en extrusie-, meng- en scheidingsmachines.

Voortbouwend op vele tientallen jaren ervaring en expertise in explosiebeveiliging heeft Siemens zijn klassieke Chemstar-productenreeks voorzien van de eigenschappen van zijn beproefde Simotics XP-platform van laagspanningmotoren. De nieuwe generatie motoren is beschikbaar in een vermogensspectrum van 0,25 tot 500 kilowatt (kW) en een ontstekingsbeveiliging voor de zones 1, 2, 21 en 22 in Ex db, Ex eb, Ex ec, Ex tb en Ex tc. De motoren zijn bijzonder robuust ontworpen met een kast en lagerplaten in grijs gietijzer en een stalen ventilatordeksel. Het hoge rendement (klasse IE3) en het gebruiksvriendelijke ontwerp beperken de bedrijfskosten voor de gebruiker. Een aantal vooraf bepaalde, op de industrie afgestemde opties zijn beschikbaar, zoals speciale coatings met een hoge corrosiebescherming van categorie C4, roestvrijstalen schroeven en bouten en uitgebreide garantieperioden, zodat deze motoren in de chemische sector of olie- en gassector kunnen worden gebruikt. De mogelijkheid bestaat ook om vrij te kiezen voorzieningen toe te voegen, zoals een verminderde startstroom, motorbewaking, verstevigde lagers of uitvoeringen voor een tropisch klimaat met een lakafwerking tot categorie C5-M voor toepassingen op zee. De gestandaardiseerde documentatie is flexibel samengesteld voor aanpassing aan zowel eenvoudige als uiterst complexe projecten.

Met zijn geïntegreerd Simotics XP-platform voor explosiebestendige motoren biedt Siemens een betrouwbare, eenvoudige en snelle oplossing voor meer veiligheid. Met zijn technisch naadloze concept bestrijkt de motorenreeks potentieel explosieve zones van allerlei aard. Ze zijn beschikbaar voor zowel netvoeding als frequentieomvormer-voeding en in diverse rendementsklassen tot IE3 zonder hiaten in ashoogte. Bovendien hebben ze een kleine impact op het milieu en bieden een snel investeringsrendement.

www.siemens.be

 

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

enkellogofeb2019