linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
HOE EEN BURN-OUT VOORKOMEN?
Hoe voorkom je een burn-out bij werknemers? Lees meer
DEMATIC VIERT 200-JARIG BESTAAN
Dematic staat voor een buitengewoon jaar: in 2019 viert het internationale bedrijf zijn 200-jarig jubileum.  Lees meer
HOUTBEWERKER JELLE DECLERCK AUTOMATISEERT
Houtbewerker Jelle Declerck investeert in automatisatie. Lees meer
prev
next

OMRON: robot-assisted packaging at Combilo

 

WEG LANCEERT UITBREIDING VOOR W60-MOTORREEKS

07/06/2018

WEG breidt zijn W60-vermogensbereik uit tot 16.000 kW, met framegroottes tot IEC 1000 (NEMA 1600).

WEG heeft zijn W60-motorreeks uitgebreid. Deze heeft nu een vermogensbereik van 500-16.000 kW bij een frequentie van 50 of 60 Hz.

De driefasige inductiemotoren zijn ontworpen voor een spanningsbereik van 2300 tot 13.800 V en zijn beschikbaar in framegroottes van IEC 450 tot IEC 1000 (NEMA 7000 tot 1600). De W60-lijn is bedoeld voor industriële toepassingen zoals compressoren, pompen en ventilatoren en biedt dan ook een hoog performantieniveau en een grote bedrijfszekerheid, zelfs in de meest ongunstige werkomstandigheden. De W60 wordt vooral gebruikt in de olie- en gassector, in de mijnbouw, voor het opwekken van elektrische energie in krachtcentrales, bij de productie van cement en ook voor water- en afvalwatertoepassingen.

'De W60-motoren zijn sinds hun lancering in 2014 heel goed ontvangen op de markt', zegt Andreas Schulte Mesum, directeur Hoogspanningsoplossingen Europa bij WEG in Duitsland. 'WEG heeft de motoren van deze W60-uitbreidingslijn stuk voor stuk ontworpen met behulp van de allernieuwste software om de hoogstmogelijke bedrijfszekerheid te bekomen, gecombineerd met een langere levensduur. Het resultaat is een compact en robuust design dat zelfs in de meest zware omgevingen kan worden ingezet. De geproduceerde geluids- en trillingsniveaus zijn heel laag, terwijl de motoren ook geschikt zijn voor hogesnelheidstoepassingen. Met de krachtige standaardversie van de W60-motoren levert WEG competitieve totaaloplossingen voor het midden- en hoogspanningsbereik.'

Robuust, licht, ruimtebesparend en efficiënt

Door hun geoptimaliseerde design zijn de motoren van de W60-reeks niet alleen compacter, maar ook lichter dan hun voorgangers. Deze geringe afmetingen bieden een groot voordeel: de W60-motoren hebben 50% minder plaats nodig dan hun soortgenoten. Dit maakt dat ze behoren tot de meest compacte modulaire motoren die van dit type beschikbaar zijn op de markt. Tot framegrootte IEC 560 zijn de robuuste, hoogwaardige behuizing en het lagerschild gemaakt van grijs gietijzer; de versies boven IEC 560 hebben een stalen omhulsel. Een speciaal ontworpen motoras voorkomt kritieke resonanties bij hoge toerentallen en staat borg voor uitzonderlijk lage trillingsniveaus. Dit betekent dat de W60-motoren ook geschikt zijn voor toepassingen met frequentieomvormers. 

Dankzij de rotor- en statorlamineringen van hoge kwaliteit, de efficiënte ventilatoren en de geoptimaliseerde warmtewisselaars bieden de motoren van de W60-reeks een ongewoon hoog rendement en een uitzonderlijk grote vermogensdichtheid (verhouding uitgangsvermogen-gewicht). Zo behoren de industriële standaardmotoren van de W60-reeks tot de meest rendabele exemplaren die van hun soort op de markt worden aangeboden. 

En meer nog: de W60-motoren zijn gebouwd om continu te kunnen worden ingezet en horizontaal te kunnen worden gemonteerd. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te installeren en in werking te stellen. Ze lenen zich ook perfect voor een standaardgebruik met frequentieomvormers voor middenspanning, zonder snelheidsbeperkingen als gevolg van kritieke trillingsniveaus. De driefasige inductiemotoren beantwoorden aan de beschermingsklassen IP24W tot IP55 en zijn geschikt voor gebruik in veilige of gevaarlijke zones (veilig of gevaarlijk: Ex-n, Ex-t, Klasse I Div. 2, Klasse II Div. 2).

Flexibel en modulair

De W60-reeks biedt de gebruikers een maximale flexibiliteit, aangezien de twee- tot twaalfpolige motoren beschikbaar zijn in drie configuraties: open en zelfgeventileerd (IC01, WP-II), gesloten met lucht/lucht-warmtewisselaar (IC611, TEAAC) en met lucht/water-warmtewisselaar (IC81, TEWAC).De tweepolige motoren tot framegrootte IEC 560 zijn uitgerust met kogellagers en kunnen optioneel worden geleverd met glijlagers. Deze glijlagers zijn standaard beschikbaar voor grotere twee- en vierpolige motoren, maar indien gewenst ook voor de volledige W60-reeks. Dankzij de modulaire bouw kunnen de gebruikers de motor aanpassen aan hun specifieke toepassing door middel van bijhorende opties zoals drukverschilschakelaars (luchtgekoeld), lekdetectoren (watergekoeld), een automatisch smeersysteem (antifrictie-lagers) of een rotatie-encoder.

www.weg.net

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

enkellogofeb2019