linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
REXROTH BOUWT GROOTSTE KRAAN
De nieuwe krachtpatser van Sarens is klaar om de wereld te veroveren. De SGC-250 kan in één beweging 2.000 ton hijsen over 100 meter. Lees meer
EXPLOSIEBESTENDIGE FLOWCOMPUTER
Duranmatic brengt van haar Nederlandse leverancier Fluidwell de E126, een  explosiebestendige flowcomputer voor gecorrigeerde gas- en vloeistofvolumemeting. Lees meer
RITTAL OP INDUMATION MET VX25
Rittal op INDUMATION 2019 met VX25. Lees meer
prev
next

OMRON MOBILE ROBOTS

 

CEBEO SLUIT AAN BIJ SIEMENS APPROVED PARTNERSHIP PROGRAMMA

16/05/2018

Siemens en Cebeo, de grootste Belgische distributeur van elektrotechnisch materiaal, hebben hun handtekening gezet onder een nieuw strategisch partnership, namelijk het Approved Partnership (APP). Hierdoor is Cebeo voortaan ‘Value Added Reseller’ bij Siemens.

Siemens verwelkomt met Cebeo een professionele partner die met een perfecte product- en systeemkennis van zijn portfolio, de eindklant nog beter kan ondersteunen.

Siemens en Cebeo kunnen terugblikken op een jarenlange vruchtbare samenwerking. Cebeo was tot dusver distributeur van het Siemens-portfolio. De aankondiging van dit APP-partnerschap betekent de start van een nieuw hoofdstuk in de constructieve  coöperatie tussen beide marktleiders.

Alexander Dewulf, CEO van Cebeo: ‘Als elektrogroothandel willen we meer dan alleen onze producten op de meest efficiënte manier verdelen. We willen onze klanten ook professioneel kunnen begeleiden met een uitgebreid servicepakket. Dankzij het APP-partnerschap met Siemens worden onze medewerkers opgeleid volgens dezelfde standaarden als Siemens-medewerkers. Met de expertise die we door het continue opleidingsprogramma opbouwen, kunnen we onze klanten nog beter ondersteunen op maat van hun specifieke noden.’

Professionele partner

Ook Thierry Van Eeckhout, Vice President Sales bij Siemens Digital Factory en Process Industries and Drives, is zeer opgetogen met deze nieuwe mijlpaal in de samenwerking met Cebeo: ‘Cebeo is als marktleider in de distributie van elektrotechnisch materiaal in België een gevestigde waarde. We hebben de voorbije jaren een vertrouwensband opgebouwd en kennen hun werking zeer goed. Cebeo heeft een zeer sterke technische competentie, biedt een uitstekende service en beschikt over een efficiënte logistieke aanpak. Samen met de bijkomende opleidingen maakt dit van Cebeo een ideale partij voor ons Approved Partnership Programma. Met Cebeo verwelkomen we een professionele partner die in staat is om onze eindklanten te servicen met een uitstekende product- en systeemexpertise.’

Value Added Reseller

Sinds 2014 ondersteunt Siemens zijn netwerk in de industriële sector met het Approved Partner Programma. In dit geval treedt Cebeo toe tot het programma als Value Added Reseller. De focus ligt hier op de zeer hoge kwaliteitsgarantie op vlak van consultancy, engineering, training, lokale ondersteuning en permanente service via de helpdesk. 

‘Als Approved Partner bieden gecertificeerde distributeurs de eindklant een uitgebreid productportfolio dat wordt aangepast naargelang hun specifieke noden. Ze onderscheiden zich door hun uitstekende productkennis en gecertificeerde technische consulting ervaring’, vertelt Thierry Van Eeckhout.

Uniforme manier van handelen

Siemens testte het technisch niveau van  het APP-team van Cebeo. Op basis van de resultaten werd per medewerker een individueel opleidingstraject uitgestippeld. Deze opleiding voldoet bovendien aan dezelfde standaarden die Siemens hanteert voor de interne opleidingen. De medewerkers van Cebeo leren net als de andere APP-partners wereldwijd, op dezelfde manier handelen als medewerkers van Siemens. Dat resulteert in een uniforme aanpak. 

Het Approved Partnership Programma van Cebeo bestaat uit volgende modules:

  • Advanced Factory Automation, automatiseringstechniek
  • General Motion Control, algemene aandrijftechniek
  • Control Products, laagspanningsmateriaal
  • Low Voltage, installatiemateriaal

De opleiding ging ondertussen van start, en zal op een continue basis worden voortgezet. Op regelmatige tijdstippen volgt er een assessement  om de hoogstaande kwaliteit van het strategisch partnership te waarborgen.

Het Siemens APP, Value Added Reseller, heeft uitsluitend betrekking op Cebeo. Het staat los van de competenties van Vandecappelle, dat als Sonepar Company binnen de groep Sonepar Belgium een erkend Siemens Solution Partner is.

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logo213