linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
REXROTH BOUWT GROOTSTE KRAAN
De nieuwe krachtpatser van Sarens is klaar om de wereld te veroveren. De SGC-250 kan in één beweging 2.000 ton hijsen over 100 meter. Lees meer
EXPLOSIEBESTENDIGE FLOWCOMPUTER
Duranmatic brengt van haar Nederlandse leverancier Fluidwell de E126, een  explosiebestendige flowcomputer voor gecorrigeerde gas- en vloeistofvolumemeting. Lees meer
RITTAL OP INDUMATION MET VX25
Rittal op INDUMATION 2019 met VX25. Lees meer
prev
next

OMRON MOBILE ROBOTS

 

COMBILIFT INVESTEERT 50 MILJOEN EURO

02/05/2018

Combilift blaast 20 kaarsjes uit en investeerde 50 miljoen euro in een nieuwe fabriek in het Ierse Monaghan.

Het Ierse Combilift is vooral bekend van zijn zijladers, smallegangheftrucks die hoog kunnen stapelen wat zorgt voor een grote logistieke plaatsbesparing bij bedrijven.

Martin McVicar en Robert Moffett begonnen twintig jaar geleden met Combilift en ze concentreerden zich op de nichemarkt van de zijladers. Een slimme zet, want bedrijven kunnen in hun magazijnen heel wat ruimte besparen als ze hun gangen smaller maken en hiervoor dan aangepaste Combilift heftrucks gebruiken voor het stapelen van goederen en producten.

De bekende Aisle Master smallegangheftrucks werden een succes, alsook diverse modellen Combilift zijladers en Combilift straddle carriers en mobiele portaalkranen. Inmiddels zijn er zo'n 40.000 Combilift heftrucks verkocht en is het bedrijf wereldwijd in 85 landen actief.

In België wordt Combilift vertegenwoordigd door Mabo Lifting uit Lier en met een filiaal in Zulte. Tijdens de opening van de nieuwe Ierse fabriek werd de Belgische verdeler expliciet vernoemd in de speech van Martin McVicar, want Mabo Lifting was – na een Noorse verdeler – de tweede klant van Combilift en lag destijds mee aan de basis van de grote groei van de Ierse vorkliftspecialist. 

Op dit moment werken er 550 mensen in de nieuwe fabriek in Monaghan en Martin McVicar kondigde aan dat Combilift in de volgende jaren nog minstens 200 nieuwe medewerkers wil aanwerven. Het doel is om de volgende jaren de productiecapaciteit te verdubbelen.

Het lijkt erop dat Ierland de financiële crisis heeft doorstaan, want op dit moment zijn de tewerkstellingscijfers er op een recordhoogte. Er waren nog nooit zoveel Ieren aan de slag als nu. Het was de Ierse premier Leo Varadkar die de nieuwe Combilift fabriek opende. Met een oppervlakte van 46.500 vierkante meter is het meteen de grootste onder één dak fabriekscontructie in Ierland.

Een interview met Martin McVicar leest u in het nieuwe nummer van Automation Magazine dat begin juni verschijnt.

www.combilift.com

www.mabo-lifting.be

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logo213