linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
IFR ZIET 5 GROTE ROBOTTRENDS
Het aantal jaarlijkse installaties van industriële robots is binnen tien jaar (2010-2019) meer dan verdrievoudigd en bereikte 381.000 eenheden in fabrieken over de hele wereld. Lees meer
SCHNEIDER MODICON SWITCH
Een industriële “switch” moet betrouwbaar, cyberveilig, compatibel én robuust zijn. Lees meer
KIM POVLSEN LEIDT UNIVERSAL ROBOTS
Teradyne maakt bekend dat Kim Povlsen is benoemd tot voorzitter van Universal Robots. Lees meer
prev
next

New product SMC: Digital Flow Switch Manifold for Water

 

 

ABB KOOPT BERNECKER - RAINER INDUSTRIE ELEKTRONIK

06/04/2017

Het Zweeds-Zwitserse industriële conglomeraat ABB neemt het Oostenrijkse Bernecker & Rainer (B&R Automation) over.

Hoeveel ABB betaalt voor de softwarespecialist voor machine- en fabrieksautomatisering is niet genoemd. Volgens CEO Ulrich Spiesshofer van ABB is dit ‘één van de belangrijkste overnames uit de geschiedenis van ABB’ en vallen ‘alle puzzelstukken nu in elkaar.’

Door de overname wordt de historische leemte gevuld die ABB had op het gebied van machine- en fabrieksautomatisering. ‘Dit vult een historische lacune in ons automatiseringsaanbod’, aldus Ulrich Spiesshofer. ‘ABB bekleedt van oudsher een sterke positie in de markten van de procesautomatisering, robotica en de energietechniek, maar ontbeerde een sterk aanbod aan servosystemen en open ended PLC's om machines en maakprocessen te automatiseren. Juist daar staat B&R zeer sterk.’

De specialisatie van B&R in open hard- en software voor machinebouwers en maakbedrijven blijkt dus één van de voornaamste redenen voor de overname door ABB. ABB neemt hier ook positie in op de snel evoluerende markt van software voor het industriële Internet of Things en wil met B&R's softwareplatformen en IoT-oplossingen het eigen digitale ABB Ability aanbod versterken.

Eggelsberg blijft hoofdkwartier voor automation

Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik GmbH wordt nu ingelijfd bij ABB. De activiteiten van B&R zullen binnen ABB een volledig nieuwe business unit Machine & Factory Automation gaan vormen. Alle huidige PLC's en servosystemen van ABB zullen 'reverse integrated' worden in het productprogramma van B&R. Het Oostenrijkse Eggelsberg – bakermat van B&R – wordt ook het hoofdkwartier van ABB inzake machine- en fabrieksautomatisering.

Na Siemens zal ABB qua omzet nu de grootste aanbieder van industrial automation oplossingen ter wereld worden. ‘Uniek is dat wij het enige bedrijf ter wereld zijn dat alle IoT-sleuteltechnologieën zal aanbieden: van PLC's, drives, motors, industriële PC's, robots en DCS-systemen tot de nodige sensoren en analysers’, klinkt het bij ABB.

B&R werd in 1979 opgericht door Erwin Bernecker and Josef Rainer. Het Oostenrijkse B&R is met drieduizend medewerkers, waarvan zo’n duizend R&D ingenieurs, actief in zeventig landen. Het bedrijf ontwikkelt en produceert PLC's, industriële PC's en servogebaseerde mechatronica voor de industriële markten. Beide eigenaars blijven als adviseurs aan boord om de overname in goede banen te leiden.

Volgens een mededeling van ABB steeg bij B&R in de afgelopen twee decennia de omzet jaarlijks met gemiddeld 11 procent tot 600 miljoen dollar, bij een totale markt van 20 miljard dollar. ABB begroot de synergievoordelen op 8 procent van de B&R-omzet in het vierde jaar na de transactie. Naar verwachting zal B&R al in het eerste jaar positief aan de bedrijfswinst bijdragen.

http://www.abb.com/ia4es

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina