linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

EX GS 98 POSITIESCHAKELAARS STEUTE

15/01/2016

De Ex GS 98 positieschakelaar, door steute gedemonstreerd op de SPS/IPC/Drives, onderscheidt zich van alle andere Ex positieschakelaars in het uitgebreide steute programma door een zeer opvallend kenmerk.

In plaats van de conventionele ´aan/uit´ technologie toe te passen, zendt de schakelaar een analoog signaal uit dat overeenkomt met de positie van de actuator of zuiger en wordt gedetecteerd door een geïntegreerde Hall sensor. Afhankelijk van de gekozen variant, levert de sensor het uitgangssignaal in één van de drie erkende normen 0 ... 20 mA, 4 ... 20 mA of 0 ... 10 V.

Deze functie is gerealiseerd binnen de populaire Extreme serie 98 positieschakelaars, die onder andere wordt gekenmerkt door een robuuste, corrosiebestendige aluminium behuizing met een roestvast stalen deksel, hoge beschermingsklassen en afmetingen die voldoen aan de DIN EN 50041 norm.

Verschillende actuatoren kunnen 4 x 90° in offset posities worden gemonteerd. Dit betekent dat de analoge positieschakelaar flexibel kan worden geïntegreerd in de omliggende constructie, mede omdat hij ook afzonderlijk kan worden geprogrammeerd in de fabriek en dus perfect kan worden aangepast aan de betreffende toepassing.

De explosieveilige 98 HS variant is ATEX/IECEx goedgekeurd voor gebruik in gas Ex-zones 1 en 2, alsmede stof Ex-zones 21 en 22. De combinatie van functies maakt deze robuuste analoge positieschakelaar bij uitstek geschikt voor toepassingen als de nauwkeurige positiebepaling van kleppen, afsluiters en andere bedieningselementen in explosiegevaarlijke omgevingen.

www.steute.com

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

leden2021