linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

SICK PRESENTEERT OUTDOORSCAN3

10/01/2019

SICK presenteert op INDUMATION.BE 2019 enkele nieuwigheden.

Intelligente sensortechnologie is essentieel voor Industrie 4.0. De vierde industriële revolutie zoals we ze kennen vereist écht visie om de nakende veranderingen en uitdagingen het hoofd te bieden.

Intelligente sensoren met de capaciteit om alles te ‘zien’ zijn in staat om grote volumes data te capteren en krijgen dus een meer uitgebreide functie dan enkel maar de gewone “switch” die de productie controleert. Indien de vergaarde informatie ook gebruikt wordt om in te grijpen in geval van minderwaardige productie, is dit meteen een enorme toegevoegde waarde. 

De architectuur rond automatisatie zal tijdens Industrie 4.0 ook de nodige wijzigingen ondergaan. De bestaande niveaus binnen automatisatie zullen onherroepelijk vervangen worden door nieuwe business modellen. Software zal niet enkel op computers of control units geïnstalleerd worden maar ook rechtstreeks op de sensoren zelf. Deze krijgen daardoor echte “computing capacity” en zullen elk afzonderlijk kunnen geprogrammeerd worden. Elke sensor zal op elk moment , los van de lokatie, kunnen communiceren met elk ander device in de fabriek, of zelfs met devices of afstand.

Smart Factory in de praktijk

Op INDUMATION.BE stelt SICK een Smart Factory opstelling voor, opgebouwd rond een logistiek gedeelte en een productie-eenheid.

U kan dus live zien hoe zowel productie als "Batch size 1" in hun werk gaan en hoe SICK in elk onderdeel van het proces zijn rol speelt. Robotics en AGV spelen een centrale rol in deze opstelling, waarbij we elke bezoeker bovendien de kans bieden om een gepersonaliseerde unit te laten vervaardigen.

Ook nieuw op INDUMATION.BE bij Sick is de outdoorScan3, de veiligheidslaserscanner voor buitengebruik

SICK kondigt op de stand een wereldwijde innovatie aan: de eerste veiligheidslaserscanner met IEC 62998 certificering voor buitentoepassingen. Met de OutdoorScan3 kunnen bijvoorbeeld automatisch geleide voertuigsystemen buiten veilig navigeren in industriële omgevingen. Dankzij de innovatieve outdoor-safeHDDM® scantechnologie werkt de OutdoorScan3 veilig en betrouwbaar in alle weersomstandigheden: zon, regen, sneeuw of mist. Overigens LIVE te zien op de stand!

Veiligheidslaserscanners zorgen ervoor dat mensen en machines in industriële omgevingen veilig naast elkaar kunnen werken door betrouwbare bescherming te bieden bij stationaire en mobiele toepassingen. Met de outdoorScan3 lanceert SICK de eerste veiligheidslaserscanner waarbij gecertificeerde technologie voor veiligheidssensoren ook buitenproductiehallen betrouwbaar kan worden toegepast. Dit biedt enorme mogelijkheden voor automatisering en verhoging van de efficiëntie van intra-logistieke productieprocessen. 

OutdoorScan3: unieke functionaliteit onder alle weersomstandigheden, LIVE te ontdekken op de stand

De outdoorScan3 is buitengewoon robuust en is bestand tegen zonlicht, regen, sneeuw en mist. Dit wordt mogelijk gemaakt door een nieuwe ontwikkeling: de outdoor-safeHDDM® scantechnologie. Door deze technologie kan de laserscanner foutloos werken terwijl het systeem wordt blootgesteld aan zonlicht met een intensiteit tot 40.000 lux. Daarnaast detecteert het intelligente softwarealgoritme van de outdoorScan3 regen en sneeuw. De speciale mistfunctie zorgt ervoor dat de outdoorScan3 bij mist met een meteorologisch zicht tot 50 meter alle obstakels volledig betrouwbaar detecteert. 

Toepassingen van outdoor-veiligheid

Automatisch geleide voertuigsystemen zorgen voor een flexibele materiaalstroom. Met de OutdoorScan3 kunnen automatisch geleide voertuigsystemen in de toekomst ook buiten worden ingezet – zonder fysieke afscherming en zonder dat de snelheid wezenlijk moet worden verlaagd. De OutdoorScan3 wordt bijvoorbeeld al gebruikt bij passagiersbruggen en voor de bescherming en navigatie van automatisch geleide voertuigsystemen. De scanner, een veiligheidslaserscanner met een breed scala van toepassingsmogelijkheden, komt in 2019 wereldwijd beschikbaar.

www.sick.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina