linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

NIEUW POMPBEWAKINGSSYSTEEM KSB GUARD

18/10/2018

Genetwerkte trillings- en temperatuursensoren die rechtstreeks op de pomp aangebracht zijn maken de beschikbaarheid op installatieniveau voor de eerste maal transparant.

Dit nieuwe KSB systeem maakt het mogelijk om wijzigingen in het werkingsgedrag van de machine in een vroeg stadium te detecteren en onderhoudswerken beter in te plannen, zonder ter plaatse bij de pomp te moeten zijn.

Anders dan bij de vorige systemen is de KSB Guard ideaal geschikt voor eenvoudig op bestaande pompen aan te brengen. De sensorunit is bevestigd op de lagersteun of de aandrijflantaarn van de pomp met behulp van een magneet en lijm, en kan tijdens het pompbedrijf gemonteerd worden zonder wijzigingen te moeten aanbrengen. Een meegeleverde batterij zorgt voor de voeding.

De elk uur verzamelde data worden rechtstreeks en draadloos in versleutelde vorm via een gateway voor verwerking verstuurd naar de KSB Cloud. De gebruikers kunnen op elk moment en vanuit om het even welke locatie de statusdata van alle bewaakte pompen opvragen via hun mobiele telefoon, tablet of PC, zonder ter plaatse te moeten zijn. Voor een maximale reikwijdte in het veld brengt KSB Guard een mesh-netwerk binnen de bewaakte pompen tot stand om het aantal vereiste gateways tot een minimum te kunnen beperken.

Naast de actuele statusdata en geregistreerde trends is het ook mogelijk andere informatie over de pomp –  waaronder de bedieningshandleiding en opengewerkte tekening – met enkele klikken op te vragen. Dit geeft de gebruikers snel en eenvoudig toegang tot een uitgebreid overzicht van de technische status van hun pompen. Indien de pomp onderhoud nodig heeft, hebben de gebruikers ook alle noodzakelijke data binnen handbereik. 

Indien de gemiddelde trillingssnelheid of de temperatuur een vooraf gedefinieerde of door de gebruiker geconfigureerde limietwaarde overschrijdt, creëert het systeem waarschuwings- of alarmmeldingen. Deze kunnen de gebruiker zoals gewenst via e-mail of push-berichten bereiken, zodat deze in een noodsituatie snel kan reageren. Het nieuwe apparaat is ontworpen voor centrifugaalpompen in het producten­assortiment van de fabrikant en voor gelijkaardige pompen van concurrenten. 

Via de bijhorende app of het webportaal kunnen de gebruikers de actuele belasting en het belastingsprofiel van hun pompen met vast toerental op elk moment bekijken. Het nieuwe systeem is gebaseerd op de technologieën die al in eerdere bewakings- en analyse-units toegepast werden. 

www.ksbbelgium.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina