Print deze pagina

TOELEVERANCIERSBEURS MACHINEBOUW IN NOVEMBER 2021

21/03/2021

Het doel van de machinebouwers: stabiele leveringsketens.

De organisatoren van de FMB – Toeleveranciersbeurs Machinebouw zijn ervan overtuigd dat in november 2021 persoonlijk contact weer mogelijk zal zijn – op een regionale handelsbeurs en met de hygiënemaatregelen die op dat ogenblik gelden. 

Er is nu immers al een grote achterstand in de communicatie tussen machinebouwers en hun toeleveranciers. Zoals we allemaal weten, kunnen onlineformats een persoonlijk gesprek nooit helemaal vervangen en ook niet de dynamiek en de positieve verrassingseffecten die een bezoek aan een handelsbeurs met zich meebrengen.   

Dit jaar zullen veel inkopers uit de machinebouw de FMB bezoeken met het besef dat er op een nieuwe manier moet worden nagedacht over de leveringsketens. De pandemie heeft hier geleid tot verschuivingen en de kwetsbaarheid van het wereldwijde goederenverkeer voor storingen aangetoond. Precies daarom kijken veel bedrijven uit de machine- en installatiebouw uit naar toeleveranciers in eigen land of nog beter de eigen regio. Hier geldt het motto: “Think global, buy local”.

Dat dit concept een echt succesrecept kan zijn, bewijst de regio Oostwestfalen-Lippe (OWL). De hoge concentratie van toeleveranciers uit alle domeinen is een van de redenen waarom hier de tweede grootste machinebouwcluster van Europa kon ontstaan. De FMB - Toeleveranciersbeurs Machinebouw is onderdeel van dit netwerk en biedt natuurlijk ook de bezoekers van buiten de regio de gelegenheid om productieve nieuwe toeleveranciers te leren kennen die snel bereikbaar zijn. Dat verkort en stabiliseert niet alleen de leveringsketens, maar vereenvoudigt ook de gezamenlijke projectactiviteit.

Christian Enßle, Head of Cluster FMB van de beursorganisator Easyfairs Deutschland GmbH: 'Er is geen twijfel mogelijk: de machinebouw leeft van de wereldhandel en moet aan de toeleveringszijde dan ook open zijn. De werkverdeling is internationaal, het doel mag niet regionalisering tegen elke prijs zijn. Maar aangezien machinebouwers en toeleveranciers steeds nauwer samenwerken, worden stabiele relaties almaar belangrijker. Op de FMB zullen veel toeleveranciers aanwezig zijn die hun knowhow willen en kunnen inbrengen in de samenwerking – ten voordele van de machinebouwers en hun klanten.'

Toeleveranciers die van deze gelegenheid gebruik willen maken, doen er goed aan snel te beslissen: nog tot en met 31-3-2021 profiteren ze van een vroegboekkorting.

De 16eFMB – Toeleveranciersbeurs Machinebouw vindt plaats van 10 tot 12 november 2021 in het Messezentrum Bad Salzuflen. Een actuele exposantenlijst kunt u downloaden via www.fmb-messe.de.