linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
NIEUW HOOFDKWARTIER VOOR VISTALINK
VistaLink uit Mechelen behoort tot de top in Europa op het vlak van industriële visietechnologie en serialisatieoplossingen. Lees meer
RITTAL VX25 VOORGESTELD IN BELGIE
Na vijf jaar intensieve ontwikkeling is het nieuwe Rittal schakelkastsysteem VX25 klaar voor de markt.  Lees meer
TRITON GAAT AVENTICS VERKOPEN
Investeringsfonds Triton heeft het voornemen om Aventics aan Emerson te verkopen. Lees meer
prev
next

OMRON MOBILE ROBOTS

 

KONING PROMOOT DUAAL LEREN

16/05/2018

Koning Filip bezocht deze week de scholengroep Sint-Rembert in Torhout en het bedrijf Greenyard Frozen in Westrozebeke. De scholengroep en Greenyard nemen vanaf volgend schooljaar deel aan de uitrol van het duaal leren (werkplekleren).

Zowel Sint-Rembert als diepvriesgroentenbedrijf Greenyard zetten zich in voor een goede koppeling tussen school en bedrijfsleven, in het bijzonder in de landbouwsector en de voedingsindustrie. In Sint-Rembert bezocht koning Filip de nieuwe campus en de schoolhoeve. 

Vorig jaar reisde koning Filip met een Belgische delegatie naar Zwitserland om daar kennis te maken met het systeem van duaal leren. De koning bezocht er in Baden de elektrotechnische multinational ABB waar werkplekleren in de praktijk wordt toegepast. Jongeren krijgen er een opleiding in een nabijgelegen leercentrum dat door ABB en andere bedrijven is opgericht.

Twee op de drie Zwitserse jongeren zitten in een systeem van duaal leren. Bedrijven richten zelf leercentra op en na enkele jaren worden leerlingen op de werkvloer ingezet. Een succesvol systeem want de werkloosheid in Zwitserland bedraagt amper vier procent. In Vlaanderen wordt het systeem van duaal leren nu stilaan in het onderwijs geïntroduceerd en koning Filip wil dat mee onder de aandacht brengen.

www.sint-rembert.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

websitelogo jan 2018