linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
INDUMATION 2019 OP WEG NAAR RECORDS
De 5e editie van INDUMATION.BE 2019, de snelst groeiende Benelux vakbeurs voor industriële automatisering en technologische innovatie, vindt plaats van 6 tot 8 februari 2019 in Kortrijk Xpo. Lees meer
ALIBABA VERKOOPT ANTWERPSE DIAMANT
Dankzij een samenwerkingsakkoord, dat het Antwerp World Diamond Centre deze week ondertekende met Alibaba Group, kan de Chinese consument voortaan rechtstreeks diamanten aankopen uit Antwerpen. Lees meer
RODELEN MET ROTATIEREMMEN VAN ACE
Skiërs, rodelaars en mountainbikers opgelet. Met de rodelslee Pistenbock Cross kan de liefhebber ook in de sneeuwvrije maanden de berg af glijden.  Lees meer
prev
next

OMRON MOBILE ROBOTS

 

FEDA BEKROONT WINNAARS YPA

07/12/2017

Het team Writing Aid van de Haagse Hogeschool in Delft is de winnaar van de Young Professional Award (YPA) 2017.

De YPA is een wedstrijd vanuit FEDA (de Federatie Aandrijf- en Automatiseringstechniek) waarbij studententeams van het derde jaar HBO Mechatronica en Industriële Automatisering met hun project/opdracht landelijk strijden om de titel van Young Professional.

Naast de projectinhoud en een werkend eindproduct wordt ook beoordeeld op communicatie, de mate van multidisciplinariteit, inventiviteit van de oplossing en de mate waarin het gehele project en het projectteam zijn gemanaged tijdens de opdracht. Uiteindelijk beslist een jury, samengesteld uit leden van FEDA’s onderwijscommissie en een onafhankelijke voorzitter, wie met de award naar huis gaat.

Winnaar 2017: Writing Aid

Het team bestaat uit de studenten werktuigbouwkunde: Dolf-Joris van Eendenburg, Guido van Haarlem, Luuk Peeters en Philip Schara. Het product dat het team heeft ontwikkeld en opgeleverd is te omschrijven als een hulpmiddel voor het beïnvloeden van de persoonlijke schrijfstijl door repeterende bewegingen.

De specifieke punten waarop het team met hun product genomineerd werd voor de FEDA Young Professional Award 2017 zijn: directe toepasbaarheid van het eindproduct, internationale samenwerking, multidisciplinair resultaat ondanks een eenzijdig disciplinair team als basis en een goede doorontwikkeling na aantoonbaar onderzoek op verbeterpunten.

Het team ontving een gezamenlijke award, een ingelijst juryrapport en ieder teamlid ontving een tablet. Daarnaast biedt de uitreiking van deze prijs de studenten promotie en toegang tot het netwerk van FEDA onder andere doordat de uitreiking tijdens een congres van FEDA plaatsvond.

De tweede prijs: team 3D Composite Printing van Saxion Hogeschool uit Enschede.

Het team bestaat uit studenten Rutger Hofma, Jord Sijgers, Lucas Bollen en Nathan Dolan. Zij volgen de disciplines mechatronica, productdesign & technology en mechanical engineering. Het product dat het team heeft ontwikkeld en opgeleverd heeft, is te omschrijven als het onderzoeken en het presenteren van een ‘proof of concept’ voor het 3D-printen van een ‘soft biometric exoskeleton.’ Dit is een product voor de ondersteuning van mensen met een mobiliteitsbeperking. Middels een scan wordt een 3D-mal van het been gemaakt waar omheen een textile sleeve wordt bevestigd. De sleeve wordt verstevigd doormiddel van 3D-printing met behulp van een robotarm.

De inschrijving voor de Young Professional Award voor 2018 is inmiddels gestart. Studententeams kunnen zich aanmelden via info@feda.nl.

De jury heeft onlangs besloten de inschrijvingen voor de wedstrijd van 2018 open te stellen voor alle hogescholen, onder de volgende voorwaarden:

-       de teams bestaan uit derdejaars studenten aan een Nederlandse hogeschool

-       het voorstel betreft een multidisciplinair project met de focus op industriële automatisering en mechatronica

-       het project wordt gerealiseerd in periode 3 en 4 (februari - juni 2018)

-       het team bestaat uit minimal twee projectleden

-       er is minimaal 150 uur per deelnemer in het project gestoken

www.feda.nl

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logo213