linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
INDUMATION NETWORK EVENT VOLLEDIG UITVERKOCHT
Donderdag 22 februari wordt Brabanthal Leuven ter gelegenheid van INE 2018 omgetoverd tot een decor van 5 moodboxes, gevuld met lounges van 110 innovatie- en automatiseringspartners. Lees meer
INDUSTRIE ZOEKT DATASPECIALISTEN
De Belgische technologiebedrijven presteerden vorig jaar uitstekend, met de hoogste omzet sinds 2008. Lees meer
YASKAWA HC10 COBOT OP TECHNISHOW 2018
Yaskawa zal op de Technishow onder andere de nieuwe HC10 cobot presenteren. De HC10 heeft een bereik van 1,2 m en kan lasten tot tien kilo dragen. Lees meer
prev
next

INE2018 22/02/2018 LEUVEN / LOUVAIN (PREVIEW 2016)

 

PROEFPROJECT BASISOPLEIDING TOT DIAMANTSLIJPER

12/10/2017

De diamantsector en de stad Antwerpen zijn in het kader van Antwerp Diamond Capital since 1447 gestart met een proefproject basisopleiding tot diamantslijper.

Encora, het centrum voor volwassenenonderwijs in Antwerpen, organiseert van 3 oktober tot 10 november 2017 deze laagdrempelige opleiding in samenwerking met HRD Antwerp. 

Meer dan 80 procent van alle ruwe en 50 procent van alle geslepen diamanten wereldwijd worden verhandeld via Antwerpen. De meerderheid van de diamanten worden vandaag in India geslepen maar de speciale en meest exclusieve stenen komen nog steeds naar Antwerpen door het uitmuntend vakmanschap in de Scheldestad.

In 2014 hernieuwden de Stad Antwerpen, het Antwerp World Diamond Centre (AWDC), het Fonds voor de Diamantnijverheid en het Stedelijk Onderwijs hun samenwerkingsovereenkomst. Alle partners engageren zich op die manier om opleidingen beter af te stemmen op de reële arbeidssituatie. AWDC en het Fonds voor de diamantnijverheid maken bijvoorbeeld elk jaar middelen vrij om duurzame opleidingen voor diamantbewerking mogelijk te maken via een samenwerking met het Stedelijk Onderwijs.

Zo is Antwerpen de enige aanbieder in Europa waar diamantbewerking in het reguliere (gesubsidieerde) onderwijs wordt aangeboden. De opleiding diamantbewerking is een gevestigde waarde in het secundair technisch - en beroepsonderwijs.

De instap voor volwassenen was tot op heden enkel mogelijk via de commerciële cursussen van HRD Antwerp. Met een proefproject wil AWDC nagaan of het opleidingsaanbod kan worden uitgebreid. Deze opleiding is erop gericht de basiscompetenties van een diamantslijper aan te leren. De deelnemers sluiten aan bij een cursus georganiseerd door HRD Antwerp die met meer dan 40 jaar expertise de referentie is qua opleiding in de diamantsector. Diamant graders, gemmologen en sorteerders over heel de wereld nemen deel aan het internationaal lessenprogramma van HRD Antwerp. Het proefproject is een unieke opportuniteit voor de deelnemers om een inleidende cursus te volgen op topniveau.

Om de cursus via Encora te kunnen volgen moesten de cursisten een screening doorlopen waar gepeild werd naar hun motivatie en basiscompetenties. Daarnaast dienen de cursisten werkzoekende te zijn en de intentie hebben om in de diamantsector te werken.

Het volledige programma van 'In Antwerp we speak Diamond, Antwerp Diamond Capital since 1447' is te raadplegen op www.antwerpdiamondcapital.eu

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

websitelogo jan 2018