linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
POMPEN EN ONDERHOUD IN DE SPOTLIGHTS
Op 21 en 22 maart 2018 opent Antwerp Expo haar deuren voor de duobeurs MAINTENANCE en PUMPS & VALVES. Lees meer
NIEUWE CATALOGUS VAN ACE
Nieuwe dempings- en veiligheidsproducten, aantrekkelijke vormgeving, een overzichtelijke indeling en nóg uitgebreidere technische specificaties: de 300 pagina’s tellende Nederlandstalige hoofdcatalogus van ACE, specialist in industriële dempingstechniek, is compleet vernieuwd. Lees meer
FANUC LANCEERT SCARA OP TECHNISHOW
Op de TechniShow 20-23 maart in de Jaarbeurs Utrecht organiseert FANUC de Europese lancering van de SCARA robot (zie foto). Lees meer
prev
next

OMRON MOBILE ROBOTS

 

CURVIC PLATE RONDSEL VAN APEX DYNAMICS

15/06/2017

Apex Dynamics, producent van spelingsarme tandwielkasten, tandheugels en rondsels, heeft een nieuwe manier geïntroduceerd om het rondsel aan haar tandwielkast te monteren: het curvic plate rondsel.

Apex Dynamics ontwikkelde deze oplossing in reactie op de vraag van fabrikanten van hoog nauwkeurige toepassingen zoals bijvoorbeeld robotica, plaatsnijmachines en boorstraten. Het heeft geresulteerd in een oplossing met veel hogere flexibiliteit, inzetbaarheid, spelingsvrije montage en korte levertijden.

Bij het ontwerp van een lineaire aandrijving met tandheugel en rondsel is het rondsel vaak de beperkende factor. Omdat de bevestigingsgaten van de tandwielkast een genormaliseerde diameter hebben, is de keuze voor het tandenaantal van het rondsel vaak beperkt: klein, zodat de tanden niet de bevestigingsgaten in de weg zitten of groot, zodat de bouten ín het rondsel vallen. Daartussen zit echter een voor fabrikanten interessant bereik op het gebied van koppel, kracht en nauwkeurigheid. De oorspronkelijke oplossing was: vaste af-fabriek montage van het rondsel.

Het rondsel en de tandwielkast worden bij vaste af-fabriek montage als één onderdeel geleverd, dit heeft alleen als nadeel dat bij slijtage of specificatieverandering de complete unit vervangen moet worden. Met het door Apex Dynamics ontwikkelde “curvic plate” rondsel is dat verleden tijd, daarnaast zijn er een aantal andere voordelen aan de oplossing verbonden.

Curvic plate rondsel

De gepatenteerde oplossing bestaat uit 2 delen; een voetplaat welke aan de tandwielkast gemonteerd wordt en het rondsel zelf. Deze passen middels de curvic koppeling perfect en spelingsvrij op elkaar. Hierdoor kan een rondsel gemonteerd worden aan de flensreductor zónder beperking van het aantal tanden (bijvoorbeeld bij een steekcirkel van 63 mm en een diameter van het rondsel van 63,6 mm).

De voordelen van Apex Dynamics curvic plate:

•Maximale vrijheid met betrekking tot het tandenaantal.

•Hoge koppels kunnen overgebracht worden.

•Spelingsvrije montage.

•Zelf centrerend en nastelbaar door de convex en concaaf gevormde tanden.

•Elke ratio, elke nauwkeurigheid, elke module en elk tandenaantal SNEL te leveren.

•Uitwisselbare rondsel of tandwielkast

•Past op elke tandwielkast met ISO9409 flens, (Robotflens) zoals de Apex Dynamics PD, AD en AH serie.

•Ook geïntegreerd te leveren middels de AP serie

Het curvic plate rondsel is oppervlaktegehard, dubbel nageslepen, leverbaar in rechte en schuine vertanding, van module 2 t/m 10 en altijd in kwaliteitsklasse DIN4 / tanddikte tolerantie e24. Op de website van Apex Dynamics vindt u alle mogelijkheden en technische gegevens inclusief maat-, vorm-, plaats-, ruwheids- en hardheids-toleranties.

www.apexdyna.eu

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

websitelogo jan 2018