linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw
POMPEN EN ONDERHOUD IN DE SPOTLIGHTS
Op 21 en 22 maart 2018 opent Antwerp Expo haar deuren voor de duobeurs MAINTENANCE en PUMPS & VALVES. Lees meer
NIEUWE CATALOGUS VAN ACE
Nieuwe dempings- en veiligheidsproducten, aantrekkelijke vormgeving, een overzichtelijke indeling en nóg uitgebreidere technische specificaties: de 300 pagina’s tellende Nederlandstalige hoofdcatalogus van ACE, specialist in industriële dempingstechniek, is compleet vernieuwd. Lees meer
FANUC LANCEERT SCARA OP TECHNISHOW
Op de TechniShow 20-23 maart in de Jaarbeurs Utrecht organiseert FANUC de Europese lancering van de SCARA robot (zie foto). Lees meer
prev
next

OMRON MOBILE ROBOTS

 

MGH BIEDT OPLOSSING VOOR LEKKENDE DICHTING MOTORREDUCTOR

30/03/2017

Op de Maintenance 2017 vakbeurs in Antwerp Expo maakte MGH bekend dat er is geïnvesteerd in een grote stock motorreductoren.

Zo kunnen klanten binnen 20 minuten geholpen worden met het juiste onderdeel.

Lekkende olie bij motorreductoren en tandwielkasten is iets wat elk productiebedrijf kan missen. Het is niet alleen vuil, maar ook gevaarlijk. Voorts is het ook nefast voor de goede werking van de tandwielkast en de motorreductor, een minimum aan smeerolie is dus vereist.

Een veel voorkomende lekkende dichting in geval van geïntegreerde motoren, is deze tussen de motor en de reductor. Bij een geïntegreerde motor zit het snel draaiend rondsel gemonteerd op de rotor as. Door de additionele radiale (en axiale) krachten worden de motorlagers zwaarder belast alsook de rotor as.

Door de doorbuiging van de rotor as, maar ook door slijtage op de lagers kan de dichting beginnen lekken. Hierdoor kunnen bijkomende elektrische problemen ontstaan. Als dit lek vroegtijdig wordt ontdekt kan er gekozen worden om deze motor te vervangen. Deze is echter niet zo eenvoudig om te wisselen (omwille van het oliebad) en hij is niet eenvoudig leverbaar.

Hierdoor heeft MGH een grote voorkeur voor een uitvoering met lantaarn of adapter. Hierbij wordt een standaard B5 flensmotor (die een veel hogere beschikbaarheid en kortere levertermijnen heeft) op een lantaarn of adapter gebouwd. De  rotor as wordt hierbij niet bijkomend belast, waardoor de levensduur aanzienlijk toeneemt. De snel draaiende as wordt voorzien van 2 lagers en een dichting.

Indien zich een probleem voordoet bij deze standaard motoren, dan kan de omwisseling eenvoudig worden uitgevoerd, zonder de olie hiervoor te moeten aflaten. Hierdoor is er een goed onderscheid tussen de elektrische motor en mechanische reductor, interessant als de onderhoudsafdeling is opgesplitst in een elektrisch en mechanisch onderhoud. Bij een lantaarn gebeurt de verbinding, tussen motor en reductor, door een elastische koppeling, wat extra voordelen omtrent bijvoorbeeld demping met zich meebrengt.

MGH houdt deze uitvoeringen met lantaarn en adapter nu op stock voor een snelle assemblage.

www.mgh.be

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

websitelogo jan 2018